Torsdag 28 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Hobby och motor

Bäddat för trubbel i paradiset

Bäddat för trubbel i paradiset

Just nu finns Piret i sitt gamla bo. Där hon blev utkörd från av en ny, ung partner till Madis, Pirets hane från i fjol.

De senaste dagarna har hon varit i det andra boet tillsammans med en ny hane, Ilmar tror jag. Det nya boet ser inte särskilt inbjudande ut jämfört med det gamla. De allra sista dagarna har två fåglar suttit i tallen som står bakom men i kamerans bildfält. Jag tolkar det som att Piret inte varit nöjd med sitt nya bo, sin nya partnet eller bara missnöjd med vad hon mist.

Nu kanske hon tar nya tag och vill återta sitt bo eller sin gamla partner! Bäddat för trubbel!
Gamla boet med Piret söndag 5/5 kl 17:
http://www.eenet.ee/EENet/kalakotkas.html

Nya boet:
http://www.eenet.ee/EENet/kalakotkas2.html
Antal svar på detta inlägg: 2
Nu verkar det som om Piret har blivit av med Oxanas ägg. Antagligen var väl det tvunget. Instinkten kan väl inte fungera med någon annans ägg.


Det estländska forumet följer "The Love Triangle". Man kan kanske undra om det bara är en triangel. Just nu är minst 5 fåglar inblandade. Madis, Piret S0 (Madis fjälla från ifjol), Oxana (Madis nya fjälla), Ilmar U6 (som försökte trösta Piret) och U5 (som gärna vill ha Ilmar om Piret går tillbaka till Madis.

Här finns de flesta videos från bråken:
http://www.looduskalender.ee/en/taxonomy/term/50

Madis ring kan man inte läsa och Oxana är omärkt. Piret och Ilmar har GPS på ryggen.

Det tråkiga med bråken är att äggen far illa. Det är stor risk att häckningen misslyckas. Piret verkar inte ett dugg intresserad av att försöka kläcka Oxanas ägg och Oxana är alltför rädd för Piret.

Här kommer samlingslänken:
http://www.eenet.ee/EENet/kaamerad
Madis och Piret är i sitt gamla bo, kallat Kalakotkas, från förra året. Oxana tycks vara bortjagad. I ett annat bo kallat kalakotkas 2 finns Ilmar med GPS på ryggen, märkt U6, och Irma märkt U5. Ägget som inte ruvats verkar vara gömt i mossan.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem