Torsdag 18 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Övrigt

Litar du på Media

Litar du på Media

Det är väl tveksamt efter att ha läst detta

En observant finländare har avslöjat att nyhetsbyrån Reuters har gjort sig skyldig till en bildbluff. Bilderna från den ryska ubåtsexpeditionen till Arktis visade sig vara från filmen Titanic.


Kvällstidningen Ilta-Sanomat har genom att följa upp ett läsartips kunnat avslöja att två bilder som sägs vara från den ryska expeditionen till Arktis för en vecka sedan i själva verket var från storfilmen Titanic. På bilderna syns ryska Mir-ubåtar.

Ilta-Sanomat lät bildforskaren Hannu Vanhanen vid Tammerfors universitet granska bilderna. Han kom fram till att de är tagna från filmen Titanic, skriver FNB.

I förra veckan publicerade Reuters en nyhetsvideo om hur ryska ubåtar lyckas ta sig ner under Arktis is, gå ned till botten och fästa en rysk flagga där.

Reuters tvingades medge att de ryska miniubåtarna inte alls rör sig i Norra ishavet utan i Atlanten på spaning efter Titanic. På torsdagen publicerade Reuters ytterligare en bild som placerats i fel sammanhang.

Senare tvingades nyhetsbyrån kontakta sina kunder och be om ursäkt. Reuters har ingen förklaring till hur felet uppstått utan säger sig bara ha vidareförmedlat bilder från den ryska tv-kanalen RTR.
Antal svar på detta inlägg: 4
Man får ta det men nypa salt. Dom överdriver alltid. Något som man får se upp med är Internet. När man kör en sökmotor får man ju ofta upp en sk."Bloggsida". Där kan dom ju hitta på vad som helst utan att ha det minsta substans.

Går man in på sjukdomar och Googlar så blir man ju hypokondriker på " stubinen". Den inbillade sjuke av Moliere
Det finns ju till och med de som hävdar att amerikarna aldrig satt en fot på månen, allt skall vara en stor bluff och bilderna fabricerade i Hollywood.

Tycker det låter för otroligt för att vara sant, men diskussionen dyker upp med jämna mellanrum.

Man påstår bl.a att skuggorna faller åt olika håll på bilderna vi fick se, och att flaggan blåser åt fel håll, plus en massa andra saker som jag inte kommer ihåg.

Jag har väldigt svårt att tro på dessa teorier, men 100% säker kan man ju inte vara.
Ja och det dåligt med erkännande att dom källforskar för dåligt.
http://www.expressen.se/nyheter/1.791724/hajattacken-var-en-bluff

Annons
Som sagt tidigare med en nypa salt. Har de sedan Nyhetstorka kan de slå upp vilka fantasier som helst. En första sida med jätte bokstäver, och innuti tidningen en helt annan bild än den stora rubriken lät oss tro!!Allt bara för att sälja tidningen.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem