Lördag 20 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Övrigt

Sätt en pensionär i skolan

Sätt en pensionär i skolan

Jag har varit hos min dotter och hennes familj ikväll, hennes man är mellanstadie lärare.

Följande diskussion kom upp, vilket var väldigt intressant.

Om jag, en 68 årig gubbe skulle kunskapsmässigt placera i en klass idag, var skulle jag hamna. Vi gjorde en liten test i följande ämne.

Matematik, Samhällskunskap, Nutidshistoria, Geografi, Engelska, Religionskunskap.

Resultatet blev Matematik, Nutidshistoria, Geografi, Engelska klart godkänt, religionskunskap underkänt. Detta resultat är beräknat efter vad man skall kunna i klass 6, för att flyttas upp till klass 7.

Hur tror du att du hade klarat dig?
Antal svar på detta inlägg: 5
Ja, jag skulle nog helst inte vilja veta var jag skulle hamna!*s* Det är så mycket nytt i skolorna nu för tiden och vad jag tror så har de ett annat sätt att lära ut saker o ting på!
Men, varför är det så många idag som slutar skolan utan att kunna läsa och skriva ordentligt?
Micke att Du inte klarade religionskunskapen kan jag förstå, för vad jag kommer ihåg så hade vi väl mest kritendomskunskap?? I övrigt har nog undervisningen idag ändrats mycket . Kanske "din" lärare inte riktigt skulle hänga med dig i vad vi fick lära oss t.ex. sätter de inte upp tal på det sätt vi fick lära oss.Eller hur?
Bara en sådan sak som världsdelar. När jag fick lära mig, så var det tal om 6 världsdelar, idag är det 7. Idag har Sydamerika tillkommit.
Annons
Ett litet exempel. Om jag slår upp i en gammal uppslagsbok, så står det att det finns 6 värlsdelar, idag lär man sig 7. Amerika och Sydamerika har blivit 2 istället för 1.
Du klarade dig bra då!

När jag jobbade som lärare så lärde jag mig nog lika mycket som eleverna - dels från alla nyheter, dels från sättet att använda kunskapen. En speciell sak jag lärde mig var, att det vi lär oss i skolan, bildar det fundament vi utvecklas från. De enskilda sakerna kanske vi inte kommer ihåg. De kanske inte ens är viktiga. Det viktigaste är nog att lära sig HUR man skaffar sig kunskaper och få en bas för att gå vidare. Under åren vi fortsätter att plugga, specialisera oss, arbeta, så utvecklar vi kanske mer färdigheter utifrån det vi en gång lärde oss, så att vi kan lära oss nya saker, på nya sätt.

Din samlade kunskap efter 68 år är naturligtvis mycket större än ett 12-årigt barns. Även om de får lära sig nyheter som att det finns 7 världsdelar.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem