Fredag 19 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: TV, film och musik

Program

Program

Jag undrar om det är någon som vet om det finns något bra program som man kan använda sig utav när man vill krympa musik filer men inte mp3 filer det ska vara audio cd?
MVH Jompe
Antal svar på detta inlägg: 6
Vad menar du med krympa? Menar du konvertera till ett annat format så kan du ju använda Nero. Finns allt idetta eminenta program. Eller testa dettahttp://www.cdburnerxp.se/
Tror faktiskt inte att det finns något program för detta... tror inte det är möjligt ens.

.vaw, eller vad nu filändelsen är på digital audio är ju en "okrompimerad råfil" som innehåller hela omfånget av ljudet, alla klangfärger mm... även det som för oss är nästintill ohörbart.

En mp3 eller .ogg fil har man skalat av en hel del av det här omfånget, vi hör inte mycket skillnad kanske men det är ändå reducerat.

Har dock för mig att jag sett något om någon ny standard som är på G, som skulle göra filerna klart mindre, men med bibehållen eller än bättre ljudkvalitet.
Tror inte att den standarden är klar än... kanske nån annan vet bättre.

//Breeze
Krympa audiofiler till mp3 har jag själv gjort i nero. Om det nu e det Jompe menar.
Annons
det finns väl inga filer på en ljud-cd,det kallas väl spår.Om man utforskar skivan så ser man att varje spår är på 44 byte och om man väljer egenskaper så är skivan full men innehåller 0 byte.Hur många låtar det finns plats till på en ljud-cd bestämmes nog av låtarnas längd
Om det är att rippa musik från CD du menar Jompe, så har du ett alldeles utmärkt program här. Finns även på svenska.
http://www.audiograbber.com-us.net/
Ett fantastisk konverteringsprogram är Easy CD-DA Extractor v8.1.2.3, kanske det vassaste i marknaden. Xilisoft är oxå hyffsat.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem