Torsdag 28 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Spel, mobil och teknik

Se på .AVI filmer

Se på .AVI filmer

Vet inte om jag är i rätt forum, annars får ni väl flytta inlägget
Så till min fråga.
Om man har en film i AVI format, sen bränner den i samma format, vad krävs det för dvd spelare för att se på filmen? skulle ju vara bra om det stod att spelaren stödjer AVI filer - men det står det ju inte, utan står att dom stödjer DIVX (ex:vis) - är det samma??

//Urban
Antal svar på detta inlägg: 10
AVI Filer körs med just DivX/XviD DVD spelare.(XviD hette "förut" DivX,efter ägarbyte vände man Bokstavskombinationen+la till några drivrutiner)så alltså bränn AVI och kör på DVD med DivX.Det är ändå smartare att köpa DVD med USB-ingång och använda ett USB flashminne (typ 4 - 8GB),då slipper du bränna överhuvudtaget.
Oki tack för klargörandet.
Mvh
//Urban
Var till Clas Ohlsson i går, köpte en Cd Spelare Philips DVP 3260 samt ett 4gb minneskort - Funkar kanon för en billig penning (~800 kr)
(Har ju en digitalbox med hårddisk så behöver ju inte en dvd med det)
Lyssnade på musik, kollade film, kollade på bilder.
Hur bra som hellst.
Tack för detta netpet.


//Urban
Annons
Tack Själv Urban,Jag Personligen tror på devisen om att meningen med livet är att samla kunskap och att också dela med sig av den!
Urban!
Kan du få över filmer från din digitalbox till datorn?
Jag försöker med min men får inte till det.

Iofs så skiljer det sig säkert på olika modeller.
Jag har en grundig.

Sorry att jag gick lite ot.
Jag har inte prövat att göra det, bara glad att jag fått i hop det åt ett håll, så att säga, än så länge återkommer om jag kommer på hur.

Mvh
Urban
Skaffa Er en TVIX box. Det är en otrolig mannick som spelar alla format, både bild, video och musik. I min TVIX har jag en 750 GB HD så mycket får plats.
Vi har en ny PVR O/S Linus med inspelningsmöjligheter. HD kommunicerar med en PC eller MAC via USB så det är inga problem att rippa DVD skivor.
Om man har en "vanlig" DVD-spelare så brukar det funka att bränna AVI-filmer som SVCD (super video cd). Detta gör man på en dvd. På så vis kan man bränna in flera filmer på en och samma skiva. Kvaliteten blir ungefär den samma. Men man får pilla lite i brännarprogramet, man brukar behöva göra en liten meny och sånt, inget svårt och kanske kul för vissa.

Jag har använt NERO med bra resultat för detta. Bland annat när min mediaspelare slutade funka och jag var tvungen att se de nya avsnitten av Heroes. Då brände jag in 2 avsnitt på en skiva.
Det finns ett till och med bättre sätt att bränna en film så att den blir till DVD format så att vilken DVD spelare som helst kan spela den (så länge den följer regions koden). Det är bara att dra filmen till programmet sedan skapar programmet själv en meny (går att fixa om den själv om man vill), sedan är det bara att trycka på konvertera så gör den om filen till DVD format och bränner den sedan automatiskt om skivan sitter i.

Programmet heter "ConvertXtoDVD". Med ca 3 knapptryck och 2-3 timmars väntan har du en film som fungerar på alla dina DVD spelare, mycket bra program för specialisten eller nybörjaren, använder det själv hela tiden.

Du kan självklart även lägga in undertexter i filmen via programmet.

MVH Lucke
Varför inte prova med "Total Video Converter".Det tar även andra format Till och från varandra såsom mobiltelefoner,mp3&4,quicktime och gud vet vad,allt. . . .'netpet'

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem