Lördag 23 september 2023 vecka 38

Ladda ner program

 Tips på bra program att ladda ner (några gratis och några testversioner):

7-Zip
7-Zip är ett gratis filpackningsprogram med mycket bra komprimering. Stödda format: 7z, ZIP, CAB, RAR, ARJ, GZIP, BZIP2, TAR, CPIO, RPM och DEB.
Kategori: Windows Typ: Gratis
Ad-Aware SE
Skydda din dator från spionprogram. Ad-aware är programmet nummer ett när det gäller att rensa bort oönskade spion- och reklamprogram. Gratis
Kategori: Internet Typ: Gratis
Adobe Acrobat Reader
Adobe Acrobat Reader behövs för att öppna och läsa PDF filer som är ett vanligt format för dokument på internet.
Kategori: Windows Typ: Gratis
Azureus
Azureus är ett bra program som tillåter dig att ladda ner torrents via Piratebay.org.
Kategori: Internet Typ: Gratis
Barbarosa gif animator
I detta program kan du göra animerade bilder. Det är enkelt att jobba med och det blir bra kvalite.
Kategori: Grafik Typ: Gratis
Bit Che
Bit Che är ett enkelt verktyg där du snabbt kan söka av flera populära bit torrent sidor samtidigt.
Kategori: Internet Typ: Gratis
Blaze Media Pro
Editera och konvertera ljud och bild med Blaze Media Pro. Wav till MP3, WMA, WAV, OGG, AVI, MPEG-1, MPEG-2, WMV osv. Testversion under 30 dagar.
Kategori: Musik Typ: Testversion
Clone CD
CloneCD är det ideala verktyget för att göra backup kopior på dina musik- eller data CDs, oavsett om dom är kopieringsskyddade eller inte.
Kategori: Musik Typ: Shareware
Comodo gratis brandvägg
En välfungerande gratis brandvägg för hemmabruk. Även uppdateringar följer med gratis.
Kategori: Internet Typ: Gratis
Counter-strike 1.6
Världens mest spelade onlinespel är Counterstrike en mod till Half-Life.
Kategori: Spel Typ: Gratis
Cute FTP 5.0
Om du har en egen hemsida behöver du ett FTP program för att ladda upp dina filer till webbservern. Cute FTP är mycket populär för detta.
Kategori: Webbdesign Typ: Shareware
Daemon Tools
Download DAEMON Tools, en virtuell CD/DVD-rom emulator. Istället för att bränna iso eller bin kan du mounta dem i daemon tools vektyget.
Kategori: Windows Typ: Gratis
Direct X
Ladda ner senaste Direct X från Microsoft.
Kategori: Windows Typ: Gratis
DVDshrink
Gör säkerhetskopior på dvd filmer till en vanlig DVDR 4,7Gb. Funkar bra med Nero Burning Rom. Användbart tex om man har småbarn så kan man bränna kopior och ta bort onödiga menyer och främmande språk.
Kategori: N�je Typ: Gratis
Flash MX
Utvecklad av Macromedia shockwave är detta det ledande programmet för att göra egna flashfilmer, flashhemsidor eller animerade bilder.
Kategori: Webbdesign Typ: Testversion
Foobar enkel mediaspelare
En enkel, snabb och resurssnål mediaspelare för att spela upp din musik. En bra funktion är att du t.ex. kan du styra i stort sett enbart m.h.a. tangentbordet, genom att koppla varje funktion till en tangentkombination.
Kategori: Musik Typ: Gratis
Förvräng din röst
På Audio4Funs hemsida hittar du ett gäng roliga program där du kan leka och förändra ljud. Ett program är t.ex. Voice Changer, som förvandlar din röst i realtid till vadhelst du vill. Ett annat låter dig mixa och förvränga dina mp3 filer.
Kategori: Musik Typ: Gratis
Game Monitor
Game Monitor hjälper föräldrar att komma överens med barnen om hur mycket tid de ska tillbringa vid datorn. Game Monitor håller reda på hur mycket tid som spenderas i olika datorprogram per dag. När användartiden gått ut avslutas dessa datorprogram automatiskt. Programmet är svenskt och kostar €8.
Kategori: Windows Typ:
Gratis FTP server
zFTPserver är en gratis FTP server med den vanligaste funktionerna. Du kan också fjärrstyra den och styra vilka som ska ha tillgång till den.
Kategori: Internet Typ: Gratis
IC Login
En till tjänst för automatisk inloggning av Telia ADSL eller Comhem osv så slipper du logga in själv varje gång.
Kategori: Internet Typ: Gratis
ICQ 5
ICQ som står för "I Seek You" är ett populärt och framgångsrik föregångare till MSN. Kommunikationsverktyget fungerar som snabbkontakt till sina vänner och får fler funktioner varje dag, som telefon, datasharing och online spel med sina kompisar. Gratis att ladda ner.
Kategori: Internet Typ:
ImgBurn
ImgBurn är ett gratis program som kan bränna de flesta CD och DVD image filerna .img.
Kategori: Windows Typ: Gratis
Java JVM
Java Runtime Environment programvara för Windows. Ni kan behöva installera Java applikationen för att vissa program ska fungera i Windows.
Kategori: Windows Typ: Gratis
LANeye
LANeye är programmet för nätverksintrångsövervakning i hemmanätverk och mindre företagsnätverk. Programmet håller ständigt koll på nätverket och larmar om någon okänd dator ansluter sig. LANeye detekterar intrånget oavsett anslutningsmetod, trådlöst eller via kabel. Programmet kostar 229:- kr.
Kategori: Internet Typ: Gratis
LF Connection Keeper
Perfekt för dig som använder Telia ADSL. Programmet automatiserar inloggningen så att du slipper skriva in dit lösenord varje gång du startar datorn.
Kategori: Internet Typ: Gratis
Movie Maker - extra finesser
För dig som redigerar film och vill lägga till effekter finns ett par downloadpaket med extra funktioner till Windows Movie Maker att ladda ner gratis.
Kategori: Grafik Typ: Gratis
Mr Uptime
Håll koll på upp och nertiden på en hemsida med Mr Uptime, en webbläsarplugin till Firefox.
Kategori: Internet Typ: Gratis
Nero Burning ROM
Det bästa CD-bränningsprogrammet på marknaden enligt mitt tycke.
Kategori: Musik Typ: Shareware
NFO Viewer
En bra .NFO läsare och visare. I Windows XP är nfo filer kopplade till systeminformation. Med detta program visas nfo filerna på rätt sätt.
Kategori: Windows Typ: Gratis
NoteTab Light
En bättre version av det medföljande Notepad i Windows. Programmet har en hel del extra funktioner som inte finns med i vanliga Anteckningar, så som t.ex. möjlighet att ha flera filer öppna samtidigt, scriptmakron, autokorrigering och mycket, mycket mer.
Kategori: Windows Typ: Gratis
Pacemaker
Detta är ett coolt plugin till winamp. Du kan fixa smurfröst på låten och öka eller sakta ner hastigheten.
Kategori: Musik Typ: Gratis
Paintshop Pro 8
Painshop Pro är ett bildhanteringsprogram som lämpar sig extra för eget ritande och kreativt skapande.
Kategori: Grafik Typ: Testversion
Pip, du har ny email
För dig som har många POP3 epost konton och vill smidigt kunna hålla reda på dem finns här ett program som meddelar dig vilket av dem som fått ny mail.
Kategori: Internet Typ:
PopUpStopper Free
Ett litet och användbart program som stoppar alla reklam-popups. Gratis!
Kategori: Internet Typ: Gratis
RoboForm - lösenords beskyddare
RoboForm är en program som sparar, administrerar, krypterar och tar hand om alla dina lösenord för webben. Du kommer enkelt och säkert åt dina lösenord när du behöver dem.
Kategori: Internet Typ: Testversion
Skype gratis internettelefoni
Med svenskutvecklade Skype kan du ringa gratis till en annan dator över internet. Du kan även ringa vanliga billiga telefonsamtal över internet till hela världen.
Kategori: �vrigt Typ:
Steam
Steam är det nya sättet att spela Counter-Strike online. Tanken är att det ska förenklas med autouppdateringar m.m. samt med den nya kompislistefunktionen blir det lättare att spela med vännerna.
Kategori: Spel Typ: Gratis
Style Studio CSS Editor
Style Studio hjälper dig med dina stilmallar på din hemsida. Programmet validera både din nuvarande kod och har ett praktiskt gränssnitt att lägga till nytt. Gratis testversion i 30 dagar.
Kategori: Webbdesign Typ: Testversion
System Wiper
Ett välgenomtänkt program när du vill rensa datorn från gamla onödiga skräpfiler som gömmer sig i datorn, tex de temporära internet-filerna. En extra finess som är hur bra som helst är möjligheten att skydda en speciell cookiefil! Du kan nu skydda dina sparade favoriter från internetstart och rensa hur mycket du vill och ändå ha kvar dem på startsidan!
Kategori: Internet Typ: Gratis
Tight VNC Fjärrstyrning
Med detta program kan du komma åt din hemdator och styra den precis som om du satt fram den. Du kan ansluta dig från var du än befinner dig i världen via internet. Med en snabb uppkoppling fungerar det hyfsat tillfredsställande, plus att det är gratis.
Kategori: Internet Typ: Shareware
TPtest 2.03
Går ditt internet i den hastighet som utlovas? TPtest rekommenderas av Konsumentverket och mäter din internetuppkoppling jätteenkelt.
Kategori: Internet Typ: Gratis
Winamp 3.0
Nu är en ny version aw winamp ute. Du kan göra egna skins och även spela upp videoklipp i programmet. Det har en ny design och det finns även möjlighet att ladda hem massa skins på winamp.com
Kategori: Musik Typ: Gratis
Windows Media Player 10
Microsoft har släppt nästa version av sin mediaspelare - Windows Media Player 10. Hittills har bara den engelska versionen släppts.
Kategori: Musik Typ: Gratis
Windows XP PowerToys
Trimma din Windows XP dator med PowerToys Tweak UI. Med programmet kan du ändra i systeminställningar som normalt inte är tillgängliga i Windows XP. Programmet är indelat i flera kategorier, där de viktigaste är: General, Mouse, Explorer, Common dialogs, My computer, Control panel, Internet Explorer, Logon och Repair.
Kategori: Windows Typ: Gratis
WinRAR
WinRAR är ett upppackningsverktyg liknande Winzip men för komprimerade RAR filer.
Kategori: Windows Typ: Testversion
WinZip
WinZip är ett program som behövs för att öppna packade .Zip filer. Det räcker att ladda ner gratis versionen av WinZip för att få de funktioner man behöver.
Kategori: Windows Typ: Shareware
WS_FTP LE
Äntligen ett FTP program som är helt gratis. LE versionen är gratis och räcker gott och väl för dig som ska ladda upp filer till din hemsidas server.
Kategori: Internet Typ: Gratis
Zonealarm brandvägg
En brandvägg är något man måste ha speciellt om du har en fast uppkoppling. Zonealarm är gratis och skyddar dig mot intrångs och hackningsförsök. Den stoppar angreppet och varnar dig om försöket så att du kan vidta åtgärder.
Kategori: Internet Typ: Gratis