Onsdag 17 juli 2024 vecka 29

Länktips

2024 - Juni
Den 6-9 juni är det EU-val. Du kan rösta från 22 maj till och med valdagen den 9 juni. Det är viktigt att gå och rösta så här kommer lite tips om att hitta information om vad och hur du röstar.
play_arrowEuropa.eu - Valinformation
play_arrowSvenska Valmyndigheten
play_arrowSvTs valkompass
play_arrowAftonbladets valkompass
play_arrowFöretagarnas valkompass
2024 - Maj
Tack Sverige för ett väl genomfört evenemang med en fantastisk bra Eurovision Song Contest i Malmö. All eloge till er för att driva igenom det under tuff press från många kritiska håll.
play_arrowEurovision.tv
play_arrowSVT Play Eurovision
play_arrowSvT Kultur nyheter
play_arrowTwitter
play_arrowInstagram
2023 - Augusti
Sverige har gått med i NATO och här kommer några tips på hur man kan tänka när hotnivån mot Sverige har höjts. Det är viktigt att in längre vara naiv för att det finns yttre fiendemakter som har intressen att skada oss. Håll dig uppdaterad, var uppmärksam och förberedd. På Krisinformation kan ni läsa nyheter och få uppdaterad information om läget. På MSB kan ni hitta tips och råd till privatpersoner och på Polisens hemsida kan ni läsa senaste nytt.
play_arrowVärt att veta om NATO
play_arrowKrisinformation.se
play_arrowMSB.se
play_arrowPolisen
play_arrowRegeringen.se
2023 - Juni
Årets sommarpratare i Sommar i P1 har presenterats på Sveriges Radios hemsida. Här hittar du hela listan på alla sommarpratare i Sommar i P1.
play_arrow Sommar i P1
2023 - Maj
ChatGPT är en språkbaserad chattrobot med artificiell intelligens (AI) som har utvecklats av företaget OpenAI med bl.a. Microsoft som ägare. På OpenAI's hemsida kan ni få tillgång till ChatGPT som kan besvara frågor och samtala på ett människoliknande sätt.
play_arrow Chat GPT
2023 - April
Den 2 maj är senaste dagen för att lämna in sin deklaration. På Skatteverkets hemsida kan ni lämna in deklarationen och hitta mer hjälp härom:
play_arrow Skatteverket.se
2023 - Mars
    Den höga inflationen har gjort att levnadskostnaderna har ökat dramatiskt för många i Sverige. Här är kommer ett tips på hur du kan fynda matvaror till billiga priser:
  • Matsmart.se
2022 - November
    Höga energipriser i Europa, brist på egen elförsörjning samt instabilitet i Europa på grund av kriget i Ukraina har drivit på höga elpriser för oss i Sverige. Här är några tips på hur du kan spara el och sänka din elkostnad:
  • Energimyndigheten
  • Tibber
2022 - September
2021 - Juli

Sommar i P1 är en av de mest omtyckta radioprogrammen med intressanta gäster och deras personliga berättelser. På Sveriges radios hemsida kan ni lyssna på dem.

2021 - Februari
Kivra är en tjänst där du kan registrera en digital brevlåda för dig personligen där du kan ta emot post från myndigheter, fakturor från företag, lönebesked m.m. Det är en kostnadsfri tjänst.
 Kivra - digital brevlåda
2021 - Januari
Under januari och fram till mitten på februari är det dags för alla studenter att ansöka till gymnasiet. Nedan finns en del tips på sidor som hjälper dig vidare i processen.
 Gymnasieantagningen.se
 Gymnasieguiden.se
 Gymnasium.se
 Framtid.se
 Utbildningsinfo.se
2020 - December
Under julen är det alltid mysigt att titta lite på TV. På Playpilot.com kan man utforska alla streamingtjänster på ett ställe. Hitta bästa titlarna från Netflix, Viaplay, SVT Play och alla andra streamingtjänster.
 Playpilot.com