Fredag 26 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Övrigt

Gruva i Avesta Krylbo. Vapenförråd?

Gruva i Avesta Krylbo. Vapenförråd?

Har varit ut på promenad efter elljusspåret i södra krylbo. Tillhörande orienterings föreningen.

Svängde av efter en lång uppförsbacke, in på en liten stig som ledde mig ut i skogen ( väldigt tät skog ) och ledde mig till nått osm såg ut som ett väldigt öppet kappel som måste stått där i över årtionden med tanke på att det växte träd på stan taket.

http://img153.imageshack.us/img153/5696/dsc00373zf.jpg

Denna länk ska visa en bild tagen med min mobilkamra.

I mitten ligger något av ett stort runt sten lock som täcker över ett hål som jag gissar på är runt 8 - 12meter djupt. Släppte ned en ca 500g sten i det enda hål stort nog att göra det och med den tid det tog innan den nådde botten kunde jag ungerfär räkna ut att det är så långt ner som tidigare nämt. Hålet är lika stort som genomsnitt två vuxna mäns knytnävar ihopsatta.

Har varit på ett annat forum tidigare men dom gav inte mkt tillsvars. Här en länk som jag misstänker är denna gruva som jag snackar om:

Sprängmedel hittat i Avesta.
http://www.dt.se/nyheter/avesta/article340372.ece

Sen fick jag en länk om ''UEare i Avesta?'' som finns på flashback forum som gav lite extra info : https://www.flashback.org/t459580p3

'' Civilförsvaret hade en berganläggning i Krylbo/Bjurforsområdet, dom stängde den för att den var för dyra att underhålla, avfukta mm.
Jag har för mig att den har ersatts av en byggnad ovanjord.''

Så bilden jag gett er måste vara byggnaden som satts ovan.


Nu är det såhär jag vill ha mer information om denna gruva om någon känner till den. Jag vill verkligen forska mer om den och en dag ta mig ned och se mig omkring. Men än sålänge måste jag veta vad det varit och vad som finns där.

Tack i förhand.
Antal svar på detta inlägg: 7
Mer information :D



------
Besökte bergrummet vid Krylbo idag. En polare till mig var nere där innan det gjöts igen. Rummet ska vara stort nog att rymma ett helt tåg... Ska tydligen funnits en dressin m.m. där inne.... Efter att gjort ett litet hål i betongen kunde vi se stegen som leder ner till bergrummet.... Behöver dock ett bra mycket större hål om man ska kunna klämma sig igenom... Sen är det säkert 40-50 meter ner till marken om inte stegen håller...

Någon som har någon ide hur man skulle kunna lyckas få upp detta 2 dm tjocka "lock" dom lagt på schaktet?

------
Lyckades få ett hål i locket efter mycket om och men... Massor med armering var det. Fick även upp ett större hål i sidan. Kunde gott och väl se stegen som var bultad på andra sidan. Den såg ut att vara i bra skick fortfarande.

Måste nog ha en rejäl betongsåg för att lyckas göra ett hål stort nog att ta sig igenom.

Chaktet är nog ca 40-50 meter djupt och själva bergrummet ca 200-250m långt. Skulle enligt polaren som varit där nere finnas en lastkaj och något slags kontor.... Några stora rejäla fläktar ska sitta i chaktet på väg upp... Även diverse gångar m.m.

----

Detta är det schakt jag pratar om. Nu vill jag bara veta vad det har varit och om det finns någon man kan vända sig till om man vill ta sig ned med proffs utrustnings. Jag kan erkänna min felbedömning av djup iaf :D
Det låter spännande, men du kanske skall kolla med kommunen där det här bergrummet ligger, de bör ju veta vad det är. Detta måste vara ett riktigt bra UE ställe bara man kommer in.

Hälsningar
Janne
Vad betyder UE?
Annons
http://sv.wikipedia.org/wiki/Urban_exploration
http://sv.wikipedia.org/wiki/Urban_Exploration

Göcke han före
Lite off topic men ändå....

Med all repsekt för dina intresse av att utforska så tycker jag personligen det är rätt dumt att förstöra locket som lagts dit för att människor/djur inte ska trilla ner i schacktet.
Som Avesta-bo blir man ju klart nyfiken! Elljusspåret i södra Krylbo, menar du det vid Brovallsgården?

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem