Fredag 26 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Övrigt

Gamla jobb

Gamla jobb

kolla in det här bildspelet, känner ni igen några jobb där
http://korta.nu/p3u7j
Antal svar på detta inlägg: 10
Växelkontorist och kontorsjobb var mitt första riktiga yrke 1964, första året satt jag där och flyttade "trådarna", sen blev det en modernare växel. Skriva maskin med touch-metoden sitter fortfarande kvar i nyporna ..... Trivdes till tusen. 1968 kom första barnet, hemma till 1984, faktiskt rena lyxen att bara kunna det, även om det gällde att hålla hårt i kontanterna. Och sen blev jag Kranförare i 28 år, mitt "drömyrke" även om jag inte visste det före
Ha en fin kväll
HeanHäxan , en släkting till mig var kranförare på en kran han monterade upp själv, en gång jag såg honom satt han 30m upp i kranmasten och sov, mellan lyften. det måste ha varit rena drömmen..
Hej Göcke. Kranförarjobbet passade mej perfekt, körningen gick med automatik efter något år, sen var det viktigaste säkerhetstänk och planering, för att allt skulle flyta på..... Och så hade ju "kontroll" på vad som hände, därför skulle jag nog också utbildat mej till Pilot. Jag är fruktansvärt flygrädd, det har varit bättre att kunna "styra" själv Men, jag flyger ändå och litar på att andra kan sin sak.
Annons
vist är det konstigt det där med höjd/flygskräck , själv så klättrade jag många år i radiomasterna i Sverige och sprang på tak och monterade TVantenner redan i början av 60talet. men fasen vad det pirrar varenda gång man startar och landar som passagerare i ett plan.
Göcke, det pirrar i magen å benen bara jag tittar på de tak jag hjälpt till att monterar TV antenner.
Är det för att man blir klokare med åren å inser faran. Kan inte gå upp på en stege över 2:a vån längre.. då blir det tvärstopp..
misko , somliga kan klättra upp på tak när glasögonen är trasiga.
det tycker jag är konstigt ,
innan kom de inte som du högre än andra pinnen på stegen innan knäna skramlar som kastanjetter.

jag tror det är synen som lurar en

annars så skulle jag vilja att 'knocker up' yrket återkom
låter rätt kul att få springa runt och väcka människor.
Mjölkbud och fönstertvättare med lång stång finns fortfarande i England..
Annars är väl Körsnär ett yrke som det inte finns många kvar av, min far var en sådan.
Det går väl bra att klättra upp men att titta ner är lite värre...
Körsnär kallas även skinnare eller buntmakare i äldre tider, och ingår som yrken i skråväsendet.
En samling skrån som funnits i Sverige, en del kommer kanske tillbaka

http://korta.nu/swvsg
Tack Göcke!
Det var ett kul bildspel! Speciellt killen som verkar vara fönsterputsare utan stege, http://korturl.com/se_bild, men visade sig vara en ”Knocker up”. Säger man det lite snabbt så låter det som ”Knock her up!” det låter som ett jobb jag skulle vilja ha! Fortsatt trevlig helg! (Kan man gå tillbaka till IS nu? Har haft en konkurrent några veckor nu, men IS är bäst!)

Vad är det på bild 9?: ”Knocker up”, gick omkring och knackade på fönstren till folk, som skulle på jobb, i England. Hade en lång pinne för andra våningen, kunde nog förlängas för att räcka till tredje våningen.
svennews , det var dåtidens väckarklocka ”Knocker up”.

troligen var det ett bambuspö , jag jobbade med sådana som man kunde förlänga
i 3m sektioner , vi använde dem för att slå av snö på telefonledningarna , vi rullade fram på en trampdressin eller en motordressin och slog ett slag över trådarna så snön föll av.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem