Söndag 7 mars 2021 vecka 9

Forum \ Ekonomi, hem och trädgård

 Källsortering
leiake
2007-07-17 18:39
Kolla denna omröstning. Jag trodde det var fler som sorterade sina sopor. Undrar hur dom gör i Kina. Frågar man en kines i Hong Kong vad han tycker om källsortering så glor han väl bara på dig och skakar på huvudet. Han vet inte vad du pratar om. Det ordet finns inte på kinesiska. He,he!!

Hela världen måste källsortera annars är det ju ingen mening för oss svenskar( lilleputteland) att släpa på dessa påsar. Eller hur.....??

Källsorterar du?

50%Ja, självklart drar jag mitt strå till stacken!

21%Nej, bryr mig inte om sånt trams.

19%Vill göra det, men har inte plats.

10%Vet ej.

1 268 stAntal röster:

----------------------------------------------------------------

Antal svar på detta inlägg: 5

leiake
2007-07-17 19:00
Det finns en stad som heter Panzhihua i Kina. Jag vet inte hur stor den är men dom har ett "litet" universitet med 8000 elever. Där har dom tänkt på att kanske källsortera.He,he!!

Avfallshanteringen
50 miljoner yen har investerats i avfallshantering. Idag har man inget system för källsortering av sopor, men intresse att studera och utveckla detta finns. Det finns en idé om att börja med miljöstationer där invånarna kan lämna miljöfarligt avfall som steg nummer ett i detta arbete

Moppan
2007-07-17 19:21
Där jag bor källsorterar vi så klart.
En behållare för komposterbart, en för papper/tidningar/kartonger, en för glas (mörkt), en för glas (ljust), två för brännbart avfall. Vi har också en behållare för Deponirest, d v s sådant avfall som inte platsar i de övriga behållarna. Batterier lägger vi en behållare strax utanför vårt hus.
Vi är 75 brf-innehavare och systemet fungerar alldeles utmärkt.
All hämtning av avfall sker 1 gång/vecka.

På sommaren kan det bli vissa problem med den komposterbara behållaren, eftersom den ofta blir fort full och kan skapa viss odör. Men renhållningsbolaget är på alerten, så det är inte ofta det luktar illa.

Det som inte passar att slänga hos oss i fastigheten, åker vi till Återvinningscentralen och lämnar där. Den finns ca 1,5 km från oss där vi bor och har frikostiga öppettider.

leiake
2007-07-17 19:31
Moppan!!

Du är duktig medborgare. Men du vet vindarna vet inga gränser. Därför menar jag att det är lite tokigt att vi släpar på soporna när det blåser in från andra länder. Men jag tycker nog att det skulle vara globalt. Då skulle
alla ställa upp. Tror jag??

Om man tittar på statistiken jag redovisade, så är det 10% som inte vet vad dom gör. Det finns alltså människor i Sverige som inte vet vad källsortering är. Man behöver inte åka till Kina tydligen. He,he!!

Moppan
2007-07-17 19:36
Jamen Leiake, vi måste tro och hoppas att fler följer efter. Annars händer ju inget alls.

F ö tror jag inte att de flesta av oss "släpar på sopor". Det finns möjlighet till källsortering på de allra flesta håll. Men sedan är det naturligtvis upp till var och en om man ställer upp på det.

Vad som beklagligtvis sker i andra länder får ju inte hindra vårt eget ansvar för sopsortering. Hur skulle det annars gå?

syren
2007-07-17 21:07
Vi källsoterar våra sopor här där jag bor.Det är en självklart. Kompostering är det jag har hållit på med i flera år.


Till: Forum \ Ekonomi, hem och trädgård

^ Till sidans topp


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem