Onsdag 18 maj 2022 vecka 20

Tjäna pengar på din hemsida

Tips om hur du kan tjäna pengar på din hemsida.


HUR KAN MAN TJÄNA PENGAR SIN HEMSIDA?

Om du har en egen hemsida har du möjligheten att tjäna lite extra pengar genom att visa reklam på din hemsida. Att ha reklam på sin hemsida kan vara ett bra sätt att tjäna in lite extra pengar till de kostnader som medföljer att driva en egen hemsida. Men jag vill poängtera att det inte handlar om att bli rik utan mer om lite pengar till ett bra webbhotell för din hemsida och kanske lite extra över till dig.

Var ska man börja någonstans?

Jag tycker helt klart att det bästa stället att komma igång med att ha reklam på sin hemsida är att gå med i Tradedoubler.

Tradedoubler är ett svenskt företag och är det största affiliate nätverket i Europa. De erbjuder en kostnadsfri lösning där du själv kan välja vilka annonser du vill visa på din hemsida. Jag är själv med i Tradedoubler sen flera år och jag har bara goda erfarenheter från dem.

Hur fungerar ett affiliate nätverk?

Först gäller det att bli medlem vilket är kostnadsfritt. Sedan är det bara att logga in på deras hemsida och ansöka om att bli affiliate för åt en mängd företag. Din ansökan genomgår därefter en process för godkänning innan du kan bli affiliate åt företaget. Du bör därför se över att din hemsida ses som seriös och inte har något pornografisk eller olagligt innehåll. Så fort du har godkännts (tar ca 1 dag) kan du lägga upp reklamlänkar på din hemsida och börja tjäna pengar. Sedan är det bara att följa ditt resultat och annonsstatistik vilket uppdateras automatiskt på deras hemsida.

LYCKA TILL!