Torsdag 28 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Övrigt

Fogden

Fogden

min sambo har lite problem med sin lillebror han tror att det är bara han som ärver.Han har hittat på utgifter som inte kan bevisas. nu har han koplat in kronofogden på falska uppgifter hur stoppar man det polis anmällan eller vad gör man??
Antal svar på detta inlägg: 7
I bouppteckningen kungörs vad som gäller.
Har ni gjort bouppteckning, så har ni ju allt på papper så att säga ??
Arvsrätt är en samlande beteckningen på de bestämmelser som reglerar hur kvarlåtenskapen efter en person som avlidit, ska fördelas.

Rätten till arv regleras i svensk rätt i ärvdabalken.[1]

Makar ärver varandra med fri förfoganderätt enligt 3 kap ärvdabalken.[2]

Har den avlidne barn inom äktenskapet får dessa därför vänta med att få ut sina arvslotter. Har den avlidne särkullbarn det vill säga barn i tidigare äktenskap eller utom äktenskapet har dessa rätt att få ut sina arvslotter direkt.

Arvsrätten kan inskränkas genom testamente. Bröstarvingar har alltid rätt att erhålla sin laglott som är hälften av arvslotten.

Arvsrätten sträcker sig kusiner vars arvsrätt togs bort genom lagändring 1928. Finns inga arvsberättigade arvingar och inget testamente ärver Allmänna arvsfonden.

Någon liknande arvsrätt enligt lag finns inte för sambor. Dessa måste upprätta ett testamente för att ärva varandra.

Arvsrätt kan också skapas genom testamente.
Annons
Det finns ingen boupptekning boet saknade tillgångar Det gäller ett hus som såldes innan modern avled Har pratat med fogden ska dit på måndag så vi får se hur det går
bouppteckning måste göras inom 2 mån efter den avlidna ?????
konstigt, ni måste ju gjort en sånn , annars så är utsikterna dåliga , man måste göra en sån oavsett om det finns tillgångar, men om huset såldes så borde det finnas tillgångar?? och det måste ju finnas ett försäljnings avtal skrivet , eller såldes huset svart ??.
Eller ett köpeavtal måste ju finnas , detta verkar ju konstigt.
Huset såldes av barnen efter gåva från modern pengarna gick till barnen Så modern var i princip utan tillgångar hon fick begravningen betald av kommunen. Så bouppteckning gjordes inte. Behövdes tydligen inte
om det nu är som du säger att barnen sålt huset, har inte då din sambo fått några pengar från den fösäljningen..

och hennes bror kan ju inte bara hitta på utgifter utan att kunna verifirea dom med kvitton eller annat underlag

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem