Fredag 29 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Dator och internet

Windows xp

Windows xp

Hej


strax innan windows logo ska starta.då starta datorn om sig hela tiden.
vet inte var det är för fel.tog bort minneskorten,bara för att höra om det kom några pip ett lång och två korta,kollade grafikkortet,köpte ett nytt grafikkort,samma problem.kollade hårddisken ,ej fel på hårddiskarna.eller kan det var catchen i moderkortet eller processon

jag har en labbtop kan man inte koppla samman bägge datorerna,så man kan söka efter fel den vägen

vore tacksam för hjälp




Antal svar på detta inlägg: 5
har du provat med att försöka gå in i felsäkert läge? det kan vara windows som krånglar, oftast är det windows inte hårdvaran som krånglar när datorn startar om.
En sak till om det är en laptop kan det vara att den är full av damm och då gör dessa på det sättet, iså fall lämna den till en datorbutik för rengöring.

Vissa stationära datorer kan stänga av sig av samma orsak på grund av värmen som blir när det blir för mycket damm i datorn.

Det är den tiden på året då sånt brukar märkas, sommarvärmen gör det inte lättare för datorn
hej igen glömde att säga att windows fastnar

har provat detta ,kommer ej in i felsäkert läge,för då kommer blå skärmen fram,har försökt att insallera en anna windows men samma sak efter ett tag
fastnar.
Annons
Har du gjort en ren ominstallation eller är det försök att reparera installationen
du kan testa med ubuntu live cd och se om du har fel på ram minne till exempel ( Inget ändras på datorn med live-cd)

vid uppstarten av ubuntu live-cd så kan du välja att utföra ett minnes test

om du vill kan du även kolla om datorn i övrigt funkar med live-cd

en ubuntu live-cd är vad man kalla ett operativsystem på cd allt som körs lagras i ram minnet, som töms vid omstart av datorn. Det är en fördel eftersom inget sparas på datorn, det enda du behöver tänka på är att datorn bootar från cd-skivan.

Du kan om hårddisken är ok rädda det du har på hårddisken i normala fall men det kan behövas en usb-hårddisk eller usb minne beroende på hur mycket du har att rädda eller om du har så du har två enheter en för ubuntu och en som du kan bränna i eller så finns även linux distros för usb minnen om man bara har en enhet för cd/dvd bränning.


Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem