Fredag 19 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Hobby och motor

Hummer

Hummer

Jag har en vän som äger en Hummer. Den är inköpt på en bilfirma. Det sitter några små gula ljus ovanpå taket, vända framåt. Bilen är typgodkänd i Sverige. Men, hur kan polisen bötfälla ägaren för att bilen har felaktigt ljus fram? Bilen är även besiktad årligen utan anmärkning...
Antal svar på detta inlägg: 5
Är inte en bil, som blivit typgodkänd i Sverige godkänd i det skicket sen?
Lamporna får ej vara tända vid färd,troligen hade han/hon dom tända när han/hon körde,svårare än så är det inte.
Dom tändsautomatiskt tror jag, och varit på vid typning och besiktningar. Är inte bilen lagligt utrustad, om den är tygodkänd med befintlig utrustning?
Annons
Fast jag har för mig att otillåtna lampor m.m. inte ens får vara inkopplade till bilens elsystem..

Detta kan ha missats vid besiktningen, men man har alltid själv som ägare i slutänden ansvar för att bilen är lagligt utrustad..

Det är samma sak om man har en dragkrok på bilen som inte är typgodkänd.. Farsan klarade tre besiktningar utan att någon lade märke till att bilen inte var typbesiktigad med dragkrok..
Dragkroken satt monterad när han köpte bilen, så han tog för givet att den var godkänd. Han blev stoppad av polisen, men klarade sig utan böter som tur var..
Men, bilen är t.o.m registringsbesiktigad i det här skicket, när den kom till Sverige. Är den olaglig fast den är godkänd???

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem