Onsdag 24 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Övrigt

Slutförvar

Slutförvar

Jag har funderat på var och hur sjuttsingen man ska gräva ner det där kärnkraftsavfallet så att ingen annan gräver upp det. Om det kommer någon till en bortglömd plats efter x antal tusen år och får se en skylt där det står, "Gräv inte Här!", eller "Rulla Inte Bort Denna Stenen!", så är det väl just det som kommer att ske? Det har redan provats av de gamla egyptiska kungarna? Funkade inget bra. Vad tycker ni att man ska göra. Ska man gräva ner skiten i ett otillgängligt område där man hoppas att ingen någosinn kommer att vara på flera tusen år, eller hur gör man? Det bästa är ju att platsen helt glöms bort, eller vad?
Antal svar på detta inlägg: 6
Skulle tro att vår historia kommer att vara ganska väldokumenterad och att det nog kommer att räcka att det står kärnavfall, giftigt eller strålning ,typ.

Det kommer nog att ligga nergrävt så en vanlig människa knappast kommer att kunna gräva upp det utan att det märks. Om nu vår planet finns finns kvar och klimatet är sådant så att vi finns kvar vill säga.

Ja och att det inte kommer hittas eller finnas tillgängligt för någon terrorist vill säga. Ur den aspekten är det nog bättre det inte finns någon skylt.


Brickan
Sådant där vet man ju inte så mycket om, men historien borde åtminstone lärt oss en sak. Hiroglyferna från ett, på den tiden, mycket högstående samhälle gick alldeles utmärkt att glömma bort. Även många av kungagravarna har man lyckats tappa bort, man letar fortfarande...
Att gräva ner det hela tycker jag både är omodernt och oansvarigt mot kommande liv på denna jord.

Lasta avfallet i en rymdfarkost och skicka upp den med riktning solen.

Då får ju också solen lite tillskott av energi och det är för alltid borta.
Annons
Jo om man förutsätter att allt går enligt planen så skulle ju allt vara frid och fröjd, men ponera att raketen exploderade en bit upp i luften. Då skulle vi få en mycket god radioaktiv spridning på skiten.
Dessutom så är det extremt dyrt att skicka upp en raket till rymden, då snackar vi om summor i hundratals miljoner räknat i dollar.. Lasten är begränsad till några ton bara.. Har det inte varit en global finanskris innan så lär det ju bli en världsekonomisk konkurs om allt radioaktivt avfall ska skickas upp till rymden..

Bara Barsebäck producerar nio ton radioaktivt avfall per år.. Hur många kärnkraftverk finns det utöver Barsebäck världen över? Tillräckligt många för att det ska vara finansiellt omöjligt att skicka upp all skit till solen..
Barsebäck har varit stängt sedan 2005 men siffran stämmer kanske för när verket var i drift.

Här kan man läsa lite mer
http://www.vattenfall.se/sv/hur-mycket-avfall-blir-det.htm

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem