Söndag 7 mars 2021 vecka 9

Forum \ Dator och internet

 Skydd
ostkrokar
2010-11-26 17:23
Hejsan undrar om det finns nån därute som vet ett bra virusskydd/program som är (gratis) finns det alltså inte ett som man bara får ha på prov i 30:ti dagar.....
M.V.H
ostkroken

Antal svar på detta inlägg: 12

Sidor: « 1 2


PerAsk
2010-11-27 06:03
microsoft security essentials är gratis och inte tidsbegränsat så det förstår jag inte

Clayman
2010-11-27 13:32
Microsoft eget antivirus känns faktiskt lite logiskt, för de borde ju bäst veta hur man skyddar operativsystemet de tillverkar...? Eller inte - hahaha.
Kanske är en tankevurpa av mig där.

Jag är lite sugen på att testa det, men är så nöjd med Avast (gratis & på svenska) att jag inte ser någon anledning att prova annat.
http://korta.nu/avast (är lite tveksam till nedladdnings-sajten som jag inte känner till, men Avast länkar ju själva till den så jag antar att den är ok)

Brandvägg kör jag med Comodo (gratis & på svenska) som ibland stökar lite genom att vara för övernitisk, men överlag funkar den bra tycker jag. Kanske krånglig om man inte kan något om datorer?
http://korta.nu/comodo

Sen tycker jag själv inte att det räcker med endast antivirus & brandvägg, utan kompletterar med program som kan skydda/söka/ta bort spyware, trojaner och annat otyg. Dessa program från download.com t.ex:
Malwarebytes Anti-malware
Advanced SystemCare Free
CCleaner
Spywareblaster
Spybot Search & Destroy

Funkar fint för mig.
Brukar installera detta "paket" med program på datorer som jag hjälper släkt & vänner med och de flesta verkar vara nöjda även om de inte alltid förstår varför man ska ha dem...


Sidor: « 1 2

^ Till sidans topp

Till: Forum \ Dator och internetSkriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem