Lördag 21 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Hygien

Hygien

När man läser detta så undrar man om vi har det på samma sätt i Sverige
isåfall är det något vi bör ha i åtanke när vi lånar varandras mobiltelefoner
och för alla som reparerar dito.

http://goo.gl/fYs9m
Antal svar på detta inlägg: 10
Det gäller nog samma sak med allt som man tar i med händerna.. Fjärrkontroller till TV/DVD, tangentbord till datorer, dörrhandtag o.s.v.
Vidrigaste utrymmet i ett hem ska visst vara köket.. Disktrasan och skärbrädan ska visst vara värst. varje kvadratcentimeter innehåller mer bakterier än vad det finns i en toalettstol.

Fast som alla borde känna till vid det här laget är att det är skadligt att vara FÖR hygienisk också..

Det är ingen slump att antalet barn i socitetsklassen oftare är infektionskänsligare än andra och lider i större utsträckning av astma än vad vanliga "Svenssonbarn" gör i allmänhet.
Det är ju ganska logiskt med. Lever man i ett kliniskt rent hem får ju immunförsvaret ingen chans att träna upp sig. Lite skit bakom hörnen gör bara gott för kroppen..
Helt rätt Fajjer. Jag har alltid hävdat att många av våra "vällevnadssjukdomar" har fått sådan spridning p g a att vi är för renliga.

Nu kommer många att säga: "Det är väl självklart att man ska vara renlig!"
Ja, det ska man vara, men inte in absurdum.

Jag kan mycket väl tänka mej att använda handsprit på sjukan och när det går någon av alla våra influensor /ännu ett exempel på vad vår renlighet ställer till/.

Självklart gäller i denna fråga liksom i de flesta andra: "För mycket och för lite skämmer allt!"
Bättre med lite skit i hörnen, än ett rent helvete.
Annons
jag märker att ni inte har fattat innebörden av att
Var fjärde telefon bar på MRSA
"MRSA, methicillinresistent Staphylococcus aureus, är en stafylokockbakterie som har blivit motståndskraftig, resistent, mot vanlig antibiotika. Det betyder att bakterien inte längre påverkas av våra vanligaste penicilliner och penicillinliknande antibiotika. I övrigt skiljer den sig inte från vanliga gula stafylokocker."
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/e-coli-pa-smutsiga-mobiler_6555237.svd
Ta inte i andras mobiler! Tvätta händerna ofta! Sprita mobilen och händerna!

Det enda man kan göra. God handhygien!!
Här finns en något ytlig sammanfattning men det är publicerat ett antal artiklar i serösa tidskrifter om detta med jordnötter på krogen. Bakterier och urin hittades ofta. MRSA är mkt allvarligt. För några år sedan fick inte en patient som vårdats på flera Stockholmssjukhus överflyttas till resp hemsjukhus utan fick ligga i isoleringsrum...men det var då det.
http://www.webforum.nu/showthread.php?t=118466 Läs denna och njut
En klar övergripande kommentar till denna tråd påvisar att det är livsfarligt att leva...
God handhygien är mycket viktig! Tvätta händerna ofta, men sprita dem inte i onödan. Händernas naturliga bakterier (och det är massvis) fungerar som ett skydd mot "de farliga" bakterierna. Då dessa försvinner är du mycket mer mottaglig för de skadiga bakterierna.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem