Varifrån kan få recept på äkta vikingamjöd? Det ska inte vara sött och
blaskigt som Hellefors mjöd.
blaskigt som Hellefors mjöd.
Antal svar på detta inlägg: 5
vet ej om detta funkar för dig..
http://www.runristare.se/vikingtips/mjod/mjod.html
http://www.runristare.se/vikingtips/mjod/mjod.html
lazze!
Kan du inte hitta ett recept som är lagom till en ensam pensionär. Ditt tips
verkar vara på 25 liter minst. Dessutom tar det 8 veckor att få till.
Vem orkar vänta så länge. Inte jag i alla fall. När det väl är färdigt och skall
provsmakas då smakar det ve och fasa och åker ut i toaletten i alla fall.
Att brygga öl och mjöd ser lätt ut på pappret, men i verkligheten är det en
konst. Temperatur och framförallt vattnet måste vara perfekt (ej klorerat kranvatten) Klorvatten tar död på jästbakterierna, och då blir det pannkaka.
RolleBe! Tänk dig för innan du börjar. Om du börjar tillverka, så tänk på
biverkningarna. Har det inte jäst ordentligt så jäser det i din mage så att du tror
du skall spricka.
Kan du inte hitta ett recept som är lagom till en ensam pensionär. Ditt tips
verkar vara på 25 liter minst. Dessutom tar det 8 veckor att få till.
Vem orkar vänta så länge. Inte jag i alla fall. När det väl är färdigt och skall
provsmakas då smakar det ve och fasa och åker ut i toaletten i alla fall.
Att brygga öl och mjöd ser lätt ut på pappret, men i verkligheten är det en
konst. Temperatur och framförallt vattnet måste vara perfekt (ej klorerat kranvatten) Klorvatten tar död på jästbakterierna, och då blir det pannkaka.
RolleBe! Tänk dig för innan du börjar. Om du börjar tillverka, så tänk på
biverkningarna. Har det inte jäst ordentligt så jäser det i din mage så att du tror
du skall spricka.
När jag jobbade i Libyen -82-83 så bryggde vi öl (det är ju total förbud av alkohol i detta land )12 burkar biomalt(fanns på deras apotek)10l vatten en påse turbo jäst fanns även i landet1,5liters petplasker 1msk socker per flaska
låt stå 1vecka,vänd o skaka lite o 1msk till i varje flaska låt sta i 2-3dagar.klart o drick-smakar ,påminner om öl o ca 7-8% starköl allså,vik koka även brännvin det vart bra.
låt stå 1vecka,vänd o skaka lite o 1msk till i varje flaska låt sta i 2-3dagar.klart o drick-smakar ,påminner om öl o ca 7-8% starköl allså,vik koka även brännvin det vart bra.
Annons
mickel!
En kollega till mig arbetade några år i Saudiarabien. Där får dom inte heller
"kröka" hur dom vill. Dom är mer muslimer än Libyer troligen
Men han påstod att det fanns precis hur mycket alkohol som helst att få tag i.
Lättast var sorter som är dyra hos oss. Renat brännvin gick inte att få tag i.
Detta fungerade till 100 % utan systembolag konstigt nog.
Vad gjorde du i Libyen.?? Langade alkohol kanske, eller .......
En kollega till mig arbetade några år i Saudiarabien. Där får dom inte heller
"kröka" hur dom vill. Dom är mer muslimer än Libyer troligen
Men han påstod att det fanns precis hur mycket alkohol som helst att få tag i.
Lättast var sorter som är dyra hos oss. Renat brännvin gick inte att få tag i.
Detta fungerade till 100 % utan systembolag konstigt nog.
Vad gjorde du i Libyen.?? Langade alkohol kanske, eller .......
Jo du jag körde grävmaskin åt LM Eriksson telephone ,vi var ca 150 svenskar engelsmän o skottar,sålde-är du tokig det är döds straff på sånt ! nä vi konsumera detta på camperna ! svårt i saudi ? lätt i libyen renat tillverka vi själv med flera kokare på camperna,
Sida:
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem