Fredag 19 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Ekonomi och hem

Mossa

Mossa

Nu när snön har försvunnit från gräsmattan, ser man att mossan har fått
ett övertag, har spridit sig över ett större område. Kan det bero på surt regn
som får mossan att frodas? Vi har ett raffinaderi här i närheten, 12-15 km
avstånd. Kan det vara boven?
Tips önskas att få mossan att försvinna!
Antal svar på detta inlägg: 4
RolleBe!

Vattna med järnsulfat. Då blir mossan svart på en timma. Stendöd troligen.
idag rekomenderar de att man skall gödsla gräsmattan istället, så förlorar mossan sin växtkraft.
Varför tappar mossan sin växtkraft om man gödslar? Är det gräset som får för sig att stjäla all näring för mossan? Jag har också hört att man ska gödsla för att bli av med mossa, men har inte riktigt fattat hur det fungerar.
Annons
Farsan har massor med mossa på gräsmattan på landet, fast han tycker inte att det är något problem. Nästan tvärtom. Mossan är grön, syns knappt, är skön att gå barfota på, och dessutom förhindrar att gräsmattan växer tio gånger så snabbt som den annars skulle ha gjort.

Att klippa gräsmattan på landet är inte så roligt, iaf inte farsans gräsmatta. Hans stuga ligger på ett berg som dom har dumpat lite matjord på, utblandat med tegelpannor och allt möjligt för att spä ut jorden.. :P Gräsklipparens knivblad ser mer ut som en sågklinga.. :P

Vattenbrunnen ligger nästan högst upp på berget, och farsan har sin stuga vid foten på berget. Vi fick problem med packningar och saker i varmvattenberedaren som började läcka och ha sig. Vi trodde att den frös sönder på vintrarna trots att vi tömmer den. Det visade sig dock att självfallet från berget var så pass högt. En VVS-snubbe mätte upp vattentrycket till 18 bar förra sommaren.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem