Torsdag 25 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Ekonomi och hem

Bilgaranti 7 år

Bilgaranti 7 år

KIA har ju en sådan garanti. 7 år eller 15000 mil. Generöst, minst sagt!
Man måste vända sig till auktoriserad verkstad givetvis.

Men nu finner en domstol att det är galet. Man får hädanefter lämna bilen till vilken rövare som helst. Alla bilverkstäder är lite halvrövare, men nu får helrövarana plats på scenen också.

Detta blir bekymmer med att hålla reservdelar, och att gängse verktyg användes rätt. En liten verkstad har inga resurser till detta. Roy o Roger har bara 2 skiftnycklar och en tändstiftsnyckel, samt en hyrd argonsvets för rostskador.
Dom kan inte ta emot nya bilar för service, men dom är bra på gamla lik som är rostskadade.

Lämna bilen till auktoriserad märkesverkstad som fyller i serviceboken och stämplar i den, annars står ni där när det har gått 5 år och 12.900 mil och bilen
inte går på alla cylindrarna.

Fel domslut enligt min erfarenhet, men KIA överklagar inte. Dom fogade sig direkt. Konstiga tider och hård konkurrens.

http://www.aftonbladet.se/bil/article15878725.ab
Antal svar på detta inlägg: 5
Skönt för en KIA-ägare att slippa de skyhöga servicekostnaderna. T ex Mekonomen gör lika bra jobb till c:a halva priset med samma garantier för delar och arbete. Glädjande nyheter.
Det blir nog inte så stor skillnad. Gå in på kia.se och läs vad som gäller. Alla delar måste hålla minst samma kvalitet som orginal. Mjukvaran måste kunna uppdateras osv. Vid ev garantiproblem lär nog KIA kolla upp vilka delar och vätskor som använts vid service. Men kanske blir servicen hos KIA något billigare än i dag.
Kopierat från kia.se

Garantin gäller under förutsättning att Kias serviceprogram samt service- och reparationsanvisningar följts under hela garantitiden. De reservdelar och tillbehör som används vid service och reparationer måste hålla minst samma kvalitet som Kias originaldelar. Vid service på en annan verkstad än en auktoriserad Kia-verkstad måste verkstaden kunna visa att servicen har utförts enligt ett korrekt serviceprotokoll. Alla reservdelar, tillbehör och vätskor som används vid servicen ska anges i serviceprotokollet. Serviceprotokollet ska finnas tillgängligt för granskning under hela garantitiden. Verkstaden ska även kunna dokumentera att man har genomfört alla de mjukvaruuppdateringar som fanns tillgängliga för den aktuella modellen vid servicetillfället.
Annons
BoboSlacke!

Men andra ord. Tillbaka till ruta ett.

Om man bor på en mindre ort, så kan det göra märket mer lättsålt. Man kan köpa
en KIA även om man har 10 mil till märkesverkstaden, om servicen kan göras på
lanthandelns bensinstation.

Många som bor lite avlägset har nog haft bekymmer med detta. Man köper ett
mer vanligt märke i det läget.

Volvo Amazon med B18-motor var bra, för där kunde man byta allting själv.
T.o.m luftfilter.


Man satt på flygeln med benen nere i motorrummet!!!

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem