Lördag 21 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Djupfryst

Djupfryst

För det mesta har alla köttprodukter varit djupfrysta, innan de kommer på butiks-
hyllan. När man kommer hem och ska steka sin biff, kommer det vatten utsipprande
från biffen, som gör att biffen blir mera kokt än stekt. Och smaken blir därefter.

Samma sak gäller de färdigt kryddade och marinerade köttet. Det är rena rama skiten.
Här brukar jag spola bort det,men ändå känner man smaken av skitmarinad

Är allergisk mot en viss sort färdigt kryddad biff. Efter måltiden får jag kraftiga
nys anfall, och frugan skriker: SLUTA!
Antal svar på detta inlägg: 4
RolleBe!

Man skall tina köttet långsamt i kylen har jag hört. Inte slänga djupfryst i stekpannan
direkt. Då kan teflonen skadas i pannan.

- Varför har du en bula i pannan.
- Jag har stekt ägg.
- Jaså? Varför får man bula i pannan då.
- Det stod att man skulle slå ägget i pannan.
Haha, dom körde ju någon variant i julas när det gällde julskinka. En testpanel fick testa julskinka med "ögonbindel". Julskinka fullproppad med vatten och stabiliseringsmedel var "saftig, mör och god", medans julskinka gjord på gammalt recept var torr, sträv samt inte lika mör.
På förpackningen står det att man ska låta köttet ligga i rumstemperatur en halv
timme före stekning.Men på denna korta tid hinner inte vattnet avdunsta från köttet.

Undrar om man kan lägga köttet 1 minut i mikron ?
Annons
Jag lagar all min mat från grunden.
Vetskapen att ha 100% koll på innehållet, är faktiskt en smakhöjare!

/Zap

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem