Såg på Kjells smakresa och blev sugen på kyckling i chokladsås
Var hittar man receptet ??
Var hittar man receptet ??
Antal svar på detta inlägg: 3
Kyckling, mexikansk, med chokladsås
4 person(er)
Ingredienser
4 st kycklingklubbor
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1,5 tsk kanel, mald
2 msk olja, eller smör
Sås
1 st gul lök, liten, i tunna skivor
1 msk olja
2 tsk kakaopulver
2 tsk farinsocker
1 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
2 msk av mjöl- och kanelblandningen
1 dl matlagningsgrädde
Tillbehör
kokt ris, majskorn
Tillagning
I chokladens hemland Mexiko använder man inte bara chokladen i efterrätter och kakor, utan smaksätter gladeligen kött- och kycklingrätter med choklad. Prova den här lättlagade såsen och du kan bjuda på en ny spännande smaksensation.
1. Sätt ugnen på 175°. Ta ev bort skinnet på kycklingen. Blanda vetemjöl, salt och kanel. Ta undan 2 msk att reda såsen med. Vänd kycklingen i mjölblandningen.
2. Bryn kycklingen runt om i olja. Lägg över den i en ugnssäker form. Stek kycklingen i mitten av ugnen 25-35 minuter.
3. Fräs löken i olja på svag värme, den ska inte ta färg. Rör ner kakao, farinsocker och tomatpuré. Fräs under omrörning. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Koka upp.
4. Vispa eller skaka samman mjölblandning och grädde. Häll ner det under vispning i såsen och koka ca 5 minuter. Smaka av.
5. Häll såsen över kycklingen och servera med tillbehören.
Smaklig måltid !!!!!
4 person(er)
Ingredienser
4 st kycklingklubbor
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1,5 tsk kanel, mald
2 msk olja, eller smör
Sås
1 st gul lök, liten, i tunna skivor
1 msk olja
2 tsk kakaopulver
2 tsk farinsocker
1 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
2 msk av mjöl- och kanelblandningen
1 dl matlagningsgrädde
Tillbehör
kokt ris, majskorn
Tillagning
I chokladens hemland Mexiko använder man inte bara chokladen i efterrätter och kakor, utan smaksätter gladeligen kött- och kycklingrätter med choklad. Prova den här lättlagade såsen och du kan bjuda på en ny spännande smaksensation.
1. Sätt ugnen på 175°. Ta ev bort skinnet på kycklingen. Blanda vetemjöl, salt och kanel. Ta undan 2 msk att reda såsen med. Vänd kycklingen i mjölblandningen.
2. Bryn kycklingen runt om i olja. Lägg över den i en ugnssäker form. Stek kycklingen i mitten av ugnen 25-35 minuter.
3. Fräs löken i olja på svag värme, den ska inte ta färg. Rör ner kakao, farinsocker och tomatpuré. Fräs under omrörning. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Koka upp.
4. Vispa eller skaka samman mjölblandning och grädde. Häll ner det under vispning i såsen och koka ca 5 minuter. Smaka av.
5. Häll såsen över kycklingen och servera med tillbehören.
Smaklig måltid !!!!!
Det låter ju gott! Här ska provas!!
Det blev skapligt, fast jag hade inte alla ingredienser .Man tager vad man haver,sa
Kajsa Warg! Frågade frugan, hur det smakade, fick till svar ett mmm, hon ville
inte medge att man är en tusenkonstnär till kock.
Kajsa Warg! Frågade frugan, hur det smakade, fick till svar ett mmm, hon ville
inte medge att man är en tusenkonstnär till kock.
Sida:
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem