Måndag 23 september 2024 vecka 39
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Samhällsansvar

Samhällsansvar

Nu när storföretagen sagt upp folk, klappat igen och flyttat utomlands så gör de storvinster, men till vad nytta? När t.ex. Ericsson nu gör storvinster så kan man som svensk slå sig för bröstet och vara stolt, men vad får vi egentligen ut av det? Vad får landet som hjälpt till att bygga upp företaget, landet och dess folk?

Tar företaget sitt ansvar och anställer folk igen? Näää...men vad är det då för nytta med att de går med vinst? Jo det blir ju givetvis aktieutdelningar, men de stora aktieägarna har väl redan köpt segelbåt? De springer ju inte ut och börjar handla så att omsättningen ökar, så att hjulen börjar snurra i gamla svedala. De har ju redan allt. De lägger bara pengar på hög.

Då har vi pensionsfonderna som äger stora aktieposter, men om man tillhör de som blev sparkade för att öka vinsterna så betalas det ju inte längre in några premier... suck.... När skall egentligen storföretagen börja ta sitt samhällsansvar?
Antal svar på detta inlägg: 14
Sidor: 1 2 Nästa »

Men det är ju så besvärligt att vara företagare i Sverige-man måste ju ge folk anständiga löner och dessutom rätta sig efter miljölagar och en massa annat som gör att det är svårt att tjäna mycket pengar.

Det finns väl knappt ett företag idag som inte klagar på hur jobbigt det är-så då flyttar man ut.

Lustigt är att i de länder dit de flyttar har företagen flyttat till andra länder av samma orsaker...sen rullar det på i all evighet.

Snålheten bedrar ofta visheten och företag är inget undantag.
Nane!

Det är så kloka ord,så man blir jämlik på stubben.
Samhällsansvar är det samma som kommunism,och det såg
ni hur det gick med Sovjet.

Samhällsansvar ligger nog på Svenska Akademins Ordlista´s
bord,där dom funderar om det inte skall strykas,för det
existerar inte längre.

Nu råder djungelns lag,och sno åt dig så mycket du kan från
samhället.Folk klagar på att Vattenfall,går med vinst.Det är ju
bra,för det är allas våra pengar.Men det fattar inte Svensson.
Jag blir så....... arg.
Ett aktiebolag startar man och driver för att man vill tjäna pengar. Det är inget konstigt med det och inget fel.

Staten Sverige har ett ansvar att erjbuda sina medborgare och företag en bra miljö att verka i. Detta innebär sådana saker som vård-, skola- och omsorg, försvar, infrastruktur i form av vägar och telekommunikation osv.

Jag vill mena att staten Sverige kraftigt missköter detta ansvar och att de styrande under lång tid byggt upp ett system som inte ser till varken företag- eller individens bästa utan till sig själv och de maktstrukturer som kontrollerar Sverige (dvs. myndigheter, fackförbund och andra politiska kontrollorgan).

Som exempel kan nämnas de "kraftiga" paket mot arbetslöshet som vår S regeringen igår lade fram. Kontentan är att vi lånar pengar för att skapa arbeten som inte behövs. Om två år är det hela slut (valet är över) och då befinner sig staten Sverige i en än värre situation eftersom de 16 miljarderna kunde ha använts på ett annat sätt (läs underlättat för vinstdrivande företag att etablera sig och anställa i Sverige!).

Det enda som någonsin kan skapa god sysselsättning och fungerande välfärd är att det finns vinstdrivande företag som går med vinst och att det lämpligaste för dessa företag är att vinsten återinvesteras i Sverige.


Annons
Anders!

När inte ens politikerna,har samhällsansvar,utan skjuter "skiten"
framför sig,precis som du påpekar.Då kan det bara gå åt ett håll,och där är det visst varmt,så vi slipper frysa ialla fall.
Kraftiga paket? Jag tycker inte att det lät som något annat än de meningslösa EU-Projekt som man håller på med redan idag, men det kanske inte folk vet om.
Saken är väl den att regeringen inte vill vinna nästa val. Man låter Borgarna vinna så att de får genomföra den inpopulära politik som man redan kommit överens om nere i Bryssel.
Batting!

Nu klipper du av din egen tråd.Detta handlar om Sverige inte EU.
Ser inte skilnaden?!?!
Jag förstår inte vad Anders menar-utländska företag investerar i Sverige men de svenska investerar utomlands-vad ska en regering göra då?

Att staten skapar jobb som inte behövs kan väl bara sägas av någon som fortfarande inte insett att det är Kommunal och Landstnigsanställda som jobbar mest numera-inte privatanställda.

Kontentan av detta blir då att alla jobb som "inte behövs"-behövs...för att de är inom skola,vård och omsorg...det har väl inte undgått någon att där skett enorma indragningar...
Leif: Jag kanske missuppfattade ditt inlägg, men jag förstår verkligen inte varför Vattenfall skall gå med vinst. Speciellt inte när det handlar om ett bolag som vi gemensamt äger. När får vi del av vår egen vinst? Så länge som vi inte får det så är det ju inget annat än stöld.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem