Måndag 23 september 2024 vecka 39
Forum
Kategori: Familj och hälsa

EMU

EMU

Nu börjar propagandamaskinen för EMU att sätta i gång med miljoner i stöd men motståndarna får ingen stöd är det demokrati i dagens EU?
Antal svar på detta inlägg: 3
Demokrati i förändring. Inte minst genom USA:s försörg. Det handlar om att "marknadsföra" en Demokrati som passar tiden eller om man så vill det samlade kapitalet. Folkomröstningar och strejkrätten är den moderna demokratins sista hörnstenar, (förutom friheten att deltaga i val) som tyvärr utnyttjas alltför sparsamt. Ta vara på och försvara den rätten för framtiden!!! Säg nej till EMU!!!
Demokrati i förändring.. den förändringen har vart på g alltsedan 70-talet, demokrati eller skendemokrati, det är upp till var och en att själv bedömma.
1. I början av 80-talet röstade det svenska folket för en nedrustning av kärnkraften innan år 2002 eller om det var 2004.. till dags dato har inte ens det första verket stängts, eller ens planerats att stängas. Tvärtemot, satsas det miljarder på att förlänga kraftverkens levnadstid och förhalningar av folkets röst. Sedan "satsar" staten de sk. folkvalda kaffepengar åt motsidan.
2.EU omröstningen, där folket vilseleddes i att det inte kommer att kosta mer än 20 Miljarder att vara medlem i EU per år, men att man får igen 21 Miljarder i bidrag per år, kontentan? EU kostar avsevärt mer än de utlovade 21 Miljarderna, och nu hymlas det inte heller med utgiftsökningar.
3. FÖrsvaret ska vara neutralt och alliansfritt, finns det någon i landet som tvivlar vilken alians sverige numera ingår i?
Lagar stiftas för Svensson om ekonomibrott mm. Dessa lagar stiftas så att man silar mygg men sväljer elefanter.. mygel är ett återkommande ord när man betraktar det som har skett. det skulle kunna gå att utveckla detta mycket mer, men jag nöjer mig med att konstatera att de sittande gör allt för att trygga deras "ålderdom" på gemene mans bekostnad (din, min skattepengar).

Friheten att rösta står var man/kvinna fritt.. vad får man för att man röstar.. det ena myglandet framför det andra? Allt man behöver titta på är de senaste tidernas skandaler med pensioner och samtidig lön, låt en vanlig Svensson arbeta samtidigt som han har pension.. att sila myggen(Svensson) och svälja elefanterna(direktörer, statsråd m.fl.) är tecken som visar på förfall. Skendemokrati där den enskilda får "välja" mellan olika politiska eller sakövertygelser för att efteråt märka att det i slutänden inte blev som de lovade, är ett annat exempel på dagens "politik".
tack för ordet, hoppas detta får igång en debatt i ämnet och även vad gäller sanningshalten bland dagens politiker
Det blir mycket mer myglandet ner makten flyttar längre bort och det blir svårare att kontrolera pamparnas mygel o fusk.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem