Tisdag 16 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Dator och internet

Komprimering av mp3?

Komprimering av mp3?

Hej. Skall ut och åka lite i helgen och vill ha med mig nån bra ljudbok, nu är det så att spelare rymmer bara 256mb och boken ligger på 400mb. Har provlyssnat och den har en bitrate på 320. Nu undra jag om man kan minska ner filen lite så at man kan få med hela. Den ligger uppdelad på 16 filer så det blir en del. Hur låg bitrate kan man ha och vilka prog finns det för att utföra detta?
Antal svar på detta inlägg: 6
Det borde funka med CDex. Finns att ladda ned 1,9 mb
http://cd-to-mp3.audiolaunch.com/cd-ripper/
Om du gör om bitrate till ex 96 eller 112 så borde det kanske gå. Jag vet inte hur långt man kan gå ned för att få hyfsad ljudkvalitet, men eftersom det är tal och inte musik så kan du nog gå ned ännu längre.
Hej. Nu glömde jag nämna att jag ej har cd utan den ligger på burken. Och att den måste ligga i .mp3 format efter nerskalning. Kollar på tipset jag fick av dig PerAsk men hittar inte den funktionen, tack åndå.
Läs här:
http://ariya.pandu.org/articles/reducing_mp3_bitrate.htm
Annons
Konstigt. Det Cdex kan ju komprimera vanliga musik cd till mp3 och tvärt om. Det finns inställningar för bitrate under Atlernativ eller tangent F4.
Lugna puckar. Hittade ett prog som heter Power MP3 WMA Converter som klarade biffen. Finns att ladda ner på download.com, sen brukar det finnas serail nån stans i cyberrymden. Riktigt bra, boken blev 120mb istället för 400mb.
OK.
jag testade med CDex och en cd-skiva (talbok) som var 698 mb blev 52mb med bitrate 98. Om jag körde med bitrate 64 så tjänade jag ca 20 mb. Tyvärr så är ljudkortet paj så jag kan inte testa ljudkvaliten.
Det var ju bra att det löste sig ändå.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem