Fredag 29 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Dator och internet

Tömma swap-filen

Tömma swap-filen


Hejsan!
Är det någon som vet hur man tömmer win386.swp (SWP-fil) i Windows 98? Den blir hela tiden "ful". Detta fenomen har aldrig inträffat tidigare!

Håkan
Antal svar på detta inlägg: 12
Sidor: «1 2

Men vafan, det är väll inte så svårt ???

Boota datorn i DOS läge, och ta bort win386.swp (använd attrib -h win386.swp om du vill ta bort "hidden" flaggan) (använd del win386.swp för att ta bort filen i fråga)

Boota sen om datorn, när windows startar kommer den att placera en ny win386.swp på din boot drive, denna kommer att skapas enligt dom specifikationer som angetts i inställningarna för swap utrymme ..

FYI: win386.swp är en fil som i det väsentligaste är helt tom. Windows fyller den allt eftersom med information som ej får plats i RAM minnet. Windows ska automatiskt reglera filen, så att information som ej längre behövs tas bort. Ibland fungerar inte detta.
Det bästa du kan göra är o köpa mer ramminne eftersom swapfilen är är virtuelt ramminne.. och om den alltid är full normalt så brukar den minst använda 300mb på en win98 burk men kan variera... och som regel så ska man minst ha 1gb ledigt på C:\ disken för att allt ska flyta på bra.

Sida:
« 1 2


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem