Söndag 22 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Kamphundar

Kamphundar

Då var det dags igen,

Sexåring ihjälbiten av tre pitbullterrier
En sexårig pojke i Schweiz blev på torsdagen anfallen av tre pitbullterrier och så svårt biten att han dog omedelbart, sade polisen.
"expressen idag 1/12"

När f-n skall dessa idioter till hundägare lära sig, borde införa ett körkort för att få äga dessa, Åtala dem för medhjälp till mord...

Eller vad tycker Ni?

/Åke
Antal svar på detta inlägg: 5
Jo..det borde införas körkort på mycket. Det som är lustigt är att jag har massor av bekanta som är rädda för katter men ingen som är rädd för hundar...konstigt.

Men tyvärr blir det nog svårt att komma tillrätta med det där - jag tycker man borde kunna ställa krav på en djurägare att de vet vad de sysslar med oavsett om du har hund,katt,orm eller fiskar.

Att det finns folk som skaffar en viss sorts djur för att det är coolt och för att bara göra sig intressanta är sorgligt...
Så länge det finns en marknad kommer de nog tyvärr fortsättas att avlas fram. Frågan är hur seriösa uppfödarna är och vilka krav de ställer på säljarna.
Jag frågade en kille häromdagen som kom med en pitbull om han hade haft andra raser någon gång och då svarade han att egentligen var det ganska jobbigt att ha hund men det var coolt...*suck*
Annons
För att få äga en kamphund så borde det vara ett krav på att köparen kan bevisa att han har haft lång hundvana sedan tidigare. Dessutom så borde det vara ett krav på att personen ha ett rent brottsregister, åtminstone ifrån våldsbrott och övriga brott som gör denne person olämplig som ägare av en kamphund.

Sedan så är det ju skillnad på kamphundar och kamphundar. Vissa är dåligt framavlade. Dessa opålitliga hundar bör kartläggas och omedelbart avlivas, vare sig dom gjort någonting eller inte.
Olika raser är ju framavlade för olika saker. En kamphund, hur söt den än är, kräver sin förare.
Om de skall tillåtas i Sverige borde det vara nån legitimation att man har kunskaper för att klara en sån hundras.
Det är ju ingen förstagångshund. Man bör ju lägga ner enormt med träning i lydnad och andra aktiveringar för att hunden skall må bra och att det skall vara tryggt för omgivningen.

Men många som köper hund kollar bara på hur hunden ser ut och studerar inte vad rasen är avlad för, vilket medför att många hundar inom olika raser mår riktigt dåligt pga understimulans vilket medför problem både för ägare och omgivning.

Finns ju raser som avlats endast för sällskap. Men de kanske inte ser så coola ut.


Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem