Söndag 22 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Dagens skola

Dagens skola

Jag tycker dock att det är för mycket man ska kunna idagens samhälle!
Man ska kunna ovanligt mycket!. Allt bara för att kunna få ett jobb!

Visst e det bra att kunna , Men snart kommer ju alla barn att bryta ihop ,
Och det vill vi inte
Tänk på det!
Antal svar på detta inlägg: 7
Inget dalt, barnen i USA och Japan kan ju enormt mycket mer än barnen i Sverige i samma ålder. Kan de kan vi.
Jag tror inte det är skolans krav på barnen som är felet, utan att barnen stressas med för mycket annan information. Tv som står på hela tiden hemma, dator, tv-spel, en uppsjö av olika prylar och trendsaker för ungarna att hålla reda på. Stressade föräldrar som köper hämtpizza och flänger hit och dit.

Istället behöver barnen en paus från informationsflödet, friskt luft och motion. Avslappnade föräldrar som har tid att göra saker med sina barn, som simhall, skogsutflykter o.s.v. Tillräckligt med sömn och en bra kost är också viktigt för att barn ska bli pigga och vetgiriga små varelser som kan ta till sig det skolan lär ut.
Enligt min mening är det snarare Avsaknaden av krav som är roten till allt ont. Barn får tidigt lära sig leva i en kravlös tillvaro med "curlingföräldrar" som grejar allt. Därefter tar skolan vid, en skola som mer och mer tycker att 13 åringar skall tillåtas "frihet under ansvar", vilket självklart missbrukas.
I USA och Japan, som enligt OECD har de bäst utbildade barnen i världen, existerar en helt annan typ av tillvaro. Barn får tidigt lära sig att de har krav på sig och att frihet endast kommer som en bonus efter utförd prestation.
Människan är ett flockdjur som behöver en tydlig ledare som pekar med hela handen, mängden krig och hur lätt det är att få soldater att marschera i takt samt döda andra soldater är ett bevis på det.
Annons
Visst behöver vi ställa mer krav på barnen, både vad gäller uppförande som utbildning. Du har så rätt så Los Lovos.

Ett annat problem är att alla barn i Sverige får samma utbildning, oberoende av förutsättningar. Detta leder till att barn som har lätt att lära blir understimulerade och tappar lusten och barn med svårigheter hamnar på efterkälken och får sämre självförtroende. Vi är så rädda att skapa klyftor i samhället att vi inte ens vågar andas om att barn är olika begåvade. Istället skapar vi en skolmiljö där ingen kan växa på ett positivt sätt.
Wicked:

Absolut, det där jäkla PK-tvånget alla svenskar känner börjar bli outhärdligt. Vissa problem får man inte tala om och de blir därför omöjliga att lösa. Alla ska ha det lika i så lång utsträckning som möjligt, det är själva hörnstenen i svensk politik, man blundar för det faktum att alla är olika.
Ta som exempel att man delar ut bl.a. barnbidrag till familjer med över en miljon i årsinkomst, vansinne.
1. Ställ högre krav på föräldrarna som ska sätta gränser för barnen.
2. Lärarna är rädda att ta tag i situationerna idag. De är bl a rädda för anmälningar från föräldrarna, som ju alltid tror att de egna barnen är änglar. Visst finns såna..
3. För att råda bot på rädslan från lärarnas sida tycker jag att man ska ge dem befogenhet som ordningsvakterna har på krogen. Att få använda visst våld för att leda ut elev som stör ....
De måste få visa vem som bestämmer i klassrummet. Ev skulle kamerainspelning i klassrummet kunna startas av läraren för att i efterhand kunna visa situationen om det skulle bli diskussion i efterhand.
Ett stort fel är att lärlingsplatserna är borttagna och att fler egentligen borde gå i yrkesutbildningar istället för att läsa teoretiska ämnen i all evinnerlighet utan att få jobb för den skull!

Det skapar ju bara press och stress.


Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem