Söndag 22 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Återvinningstationer

Återvinningstationer

Som miljövänlig och ordentlig medborgare,släpade jag 4 bärkassar,med tidningar och annat till en sådan plats.

Vad möts jag av.Snö,slask och massa annan bråte.Igen hylla
att ställa kassen på,under tiden man tömmer den,Inget ljus,
inget tak,och ett inkast,stort som en brevlåda.På toppen är
vissa behållare fullsmockade.

Jag funderar allvarligt på att "skita" i alltihop,och slänga alla mina sopor i min egen soptunna.

Kan det vara miljövänligt,att 500 bilar per dag,kör och slänger
sorterat avfall,när en sopbil,klarar detta en gång var fjortonde dag.Knappast!

Hur ser det ut i övriga landet.Är ni av samma uppfattning som jag
eller är jag ensam om att vara grinig på detta fiasko.
Antal svar på detta inlägg: 16
Sidor: «1 2

Breeze: Det jag menar är att vi lever i ett samhälle där vi uppmanas att återvinna vårt avfall. Om detta skall fungera så måste det vara så smärtfritt som möjligt för oss konsumenter. Det uppnår man inte genom att vi skall behöva leta upp närmsta halvfulla container för att de som ligger närmast vårt hem är fulla. Tömningen måste fungera bättre.
Annars tröttnar man snart och slutar att återvinna. Vad har vi vunnit på det?
På många ställen i andra länder har sopbilarna flera behållare för olika avfall och hämtar allt samtidigt. Varför skulle inte det fungera i Sverige. De skall ju ändå hämta övrigt hushållsavfall.
Hej på Er igen.
Ingen risk för hjärnblödning...är nog mest lite uppgiven när man ser sopstationerna (och även hur det slängs skräp ute i naturen)

Först - En sak är vi alla fullständigt överens om: sopcontainerna töms alltför sällan...ska vi sopsortera bör det finnas förutsättningar för att kunna göra det ordentligt också !

svenkalle....jag är lyckligt lottad vad gäller återvinningscentralen med att den ligger bara ett par kilometer bort.
När det kommer till trädgårdsavfall får jag först ordna fram en släp, sen dra den ett par mil innan det problemet är löst. Och det gör jag gärna för när man är ute med familjen i skogen och ser den ena svarta sopsäcken efter den andra med trädgårdsavfall, gamla bildelar och hushållssopor blir man ganska irriterad på mögpellarna som slänger skiten.
Med respekt för inlägget och förståelse för dina invändningar när jag ser hur fulla alla containers ibland är....det undantar väl inte mögpellarnas personliga ansvar för sina sopor ?

Den egenföretagende "sopgubben"?..Det är kommunerna som är ansvariga, det är dom som upphandlar sophämtningen med de privata företagen. De här företagen kan inte hållas ansvariga att agera kommunens samvete...de måste få in täckning för sina kostnader och kan inte köra runt en massa extra utan att få ersättning för det. Kommunerna har i sin tur en budget som styrs av skatteintäkterna...

Vad ska göra ? leiake har ett förslag...maila, prata med kommunalgubbar när man träffar dem, insändare i tidningarna, skriv här i forumet, sitter säkert nån som jobbar inom kommunalpolitik som läser våra inlägg.

Till slut...Man kan inte förvänta sig att "Storebror" tar hand om alla mina behov av sophämtning runt dörrknuten och därför tycka att man har rättigheten att slänga sina sopor lite hursomhelst.
Ta eget ansvar för din och dina grannars närmiljö och allas vår natur genom att planera när man kan ta sina sopor till återvinningscentralen.
Och glöm inte....SKOGSMULLE SER ER !
Telamundo...
Såg inte ditt inlägg innan jag postade min lilla "roman".
Håller med dig på alla punkter....

Ett förtydligande bara
Vill med mina inlägg inte klanka på någon, bara påvisa att man har ett eget ansvar också.
Annons
Här i min kommun är det om möjligt ännu värre organisation på soporna, en del sopor ska man lämna på ett ställe andra ska man lämna på ett annat ställe och ytterligare andra sopor ska på ett tredje ställe, och dessa ställen ligger desuutom mil isär och har olika öppettider. Det är inte klokt, man kan ju undra om kommunledningen har tänkt alls. Behöver man ens nämna att detta handlar om Vansbro kommun. Ska sopsortering fungera så måste det ju bli ett system som fungerar smidigt för användarna.
Här är vår nya slogan.

Var med och protestera
sluta upp att sortera
släng allt i samma tunna
det kan vi oss förunna


Fingemang Slogan.

Bara skräpet hamnar i tunnan, inflikar Skogsmulle

Sida:
« 1 2


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem