Måndag 23 september 2024 vecka 39
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Skandia=Skandal

Skandia=Skandal

Jag har en lösning på Skandias problem med dyra direktörer, det är bara att anställa polacker i stället för ca 10 000 kr per månad och ingen BONUS. Skulle vara roligt att veta hur de tänker spandera 3000 miljoner på de år som de har kvar i livet? De kanske har med sig ståla der de hamnar efter döden
Antal svar på detta inlägg: 11
Sidor: 1 2 Nästa »

Skandia borde byta namn till Skandalia i stället så att man vet vad dem pysslar med..

/Mr.X
NU Svenskar är det dacks att sätta STOP
250,330,58,96,358. MILJONER i lööner o div. utgifter
Med våra Pentionspengar VA ! Nej nu måste det dli uppror
i sverige mot denna penning hysteri
Vem är "värd 1 miljon " i månaden En Läkare.Direkor för Scandia eller en som jobbar iKiurna o har sin familj i Skövde
Ja vad säger man förjä....! Att dom inte skäms snart tar nog
svensson fram näven ur byxfickan handlar så betalar dom inte tillbaka stålarna kommer dom behöva skaffa skyddad identitet eller liknande man tänker på folk som gått till arbetet i hela sitt liv och stoppat i pengar för att leva drägligt vid pensionen fast när det är dax finns det inga pengar kvar
eller folk som blivit av med arbetet p.g.a att pengarna inte räcker till cheferna SKÄMS,SKÄMS!!!!!!!!!!!HELA SVERIGE BUAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Annons
Jag tycker mig höra en viss ironisk ton i forumet när det diskuteras om Skandia och dess Chefer och bonusar med allt vad som tillkommit. Men jag håller väl med till en viss gräns.

Man får inte glömma att ett sådanat åtagande som man tar på sig i ett företag av Skandias storlek, är ett otroligt prestigefyllt arbete som kräver ett otroligt engagemang från styrelse och ledning, och dom skall ha betalt för detta! utan tvekan är det så, dom skall till och med ha mycket bra betalt för detta, för vad händer annars? Alla duktiga företagsledare och all ledningskompetens flyr landet och vår så kära industri står helt plötsligt utan ledning och kompetens. Jag hade inte tagit ett sådant uppdrag för mindre än 2-3 miljoner i års lön + bonus på positivt resultat!

men........ Vad som är fel i detta med Skandia är följande :

1. Bonusar skall inte betalas ut om resultatet inom företaget inte visar på extra ordinärt bra ledarskap och väl utfört arbete!
2. En bonus måste alltid vara resultat baserat och försett med ett tak, för att inte hela konceptet skall fall samman.
3. En bonus får aldrig betalas ut och inte heller ett avtal skrivas om inte styrelsen enhälligt har beslutat om detta.

Ett förslag som jag tror skulle vara intressant att se på är att ett utomstående opartiskt organ bildas, dit alla företag inom svenskt näringsliv rapporterar in dom avtal som skall skrivas med bonus system, så att detta avtal kan skickas ut till samtliga aktieägare för godkännande och att alla aktieägare har en del i bestämmandet av sådana bonusar, inte bara styrelsen.

SKAM på er i Skandias ledning, som på vanliga människors sparande har skott er själva utan att det finns grund för det!

//Realist.
Detta är en ren myt, att tro att någon är god för dessa miljoner i lön och bonus, och sedan ha allt runt omkring sig gratis. att de skulle ha ett så stort ansvar som en del säger, är också bara nys. för dessa miljarder så hade de kunnat bli avlastade alla tunga jobben och bara kunnat seta på sina feta rumpor och dricka gratis mineralvatten osv. föresten har någon märkt om statsministern har blivit en bättre statsminister sedan han fick 25.000 mer i månaden i lön.
hade det inte varit mer värt om en/ett biträde kunde mättas av denna lön istället. lika så hans sambo ökade ju sin lön med en liknande lön. nä ge pengarna till de lägs avlönade i stället , de kommer att betala skatt och konsumera upp allt till allas bästa. så att vi får snurr på konsumtionen , som är motorn i vårat ekonomiska system.
mvh /göcke
# Göcke.

Om Sverige inte har ett fungerande löneläge för högre tjänstemän, styrelse och ledning så kommer dessa personer att emigrera till konkurrerande länders näringsliv. Dessutom skall det sägas att Sveriges chefer har relativt blygsamma ersättningar om man ser till övriga världen. Det är bara att se på historien, Vad gör P-G Gyllenhammar idag? Vad gör Ingvar Kamprad? Dom är inte längre kvar under svensk flagg i alla fall! Det om något borde väl tala för att direktörer och ledningsgrupper skall ha rätten att tjäna mycket pengar! Går företaget bra så är det ju deras strategier och deras teorier som har lett fram till det!

Samma sak i Krig! Det första man siktar in sig på är Ledningen, överstar och generaler, för alla vet ju om att utan bra styrning så fungerar varken armeér eller företag överhuvudtaget!

Däremot så skall ju givetvis ett dåligt ledarskap också reflekteras på ersättningsnivån! Det har det inte gjort i Skandias fall.......

//Minion IT
Det är lätt att glömma bort Systembolagshärvan och Vin & Sprit-affären i tider då miljarderna rullat bort i Skandalia. Gratisresor, flotta bjudningar och annan representation har förstås alltid förekommit i den affärsvärlden, det är väl bara i monopol-världen som man upplever det som en överraskning. Det är förstås magstarkt att skylla på folkhälsoaspekten för att behålla ett "monopol" som bara har 50 % marknadsdel, men sådan är ju socialismen - man vill ha något att skylla på för att behålla skattetrycket; för Sveriges del -VÄRLDENS HÖGSTA SKATTETRYCK.
#Minion IT
nys, pengar har inte med en bright hjärna att göra.
god ledarskap är inte pengar. om ett företag inte har fotfolk så är det inget företag att tala om. att bossarna flyttar utomlands beror ju på skatteflyckt. de är egotrippade på sina höga löner/bonusar. att de inte går att ersätta är också en bluff. det handlar om etik och moral som de har glömt bort i sinna egon.
Tack för mig // göcke
# Göcke.

Jag kan tyvärr inte hålla med dina åsikter då dom rimmar alltför dåligt med hur jag tycker att världen skall fungera. Jag vill inte att alla ska ha lika lön, jag tycker att man skall få mer betalt ju bättre man är, och är man så bra så att man kan leda ett företag så skall man ha ännu mer betalt! Etik och moral i all ära, men jag anser ändå att du har helt fel! Det är inte "fult" att ta betalt för ett väl utfört arbete, och det är inte "fel" att tycka att man är mer värd i lön än andra individer. Det är heller inte fel att vara snuskigt rik!

Vi lever i en marknads ekonomi där marknaden sätter standarden för vad som är rätt & fel och vad som är rimligt i lön! Och om du tycker illa om det, "so be it". Världen som du lever i fungerar ändå så nästa morgon!

Om jag har förstått dig rätt så menar du att även läkare och professorer skall inte ha rätt till bonusar, och annan ersättning från uppdragsgivare som stora läkemedelsbolag etc?

Bonusen får dom ju för ett väl utfört arbete! Likaså så delar man ut resultat baserade bonusar till chefer som har gjort bra ifrån sig och kanske kunnat anställa 200 personer till tack vare en bra marknadstrategi? ? ? ?

Du får sträcka ut din tanke lite längre!

Utan bra ledning i företagen, så finns det snart inga arbetsgivare som vill ge dig ett jobb kvar!

Varningen är utfärdad!
#Minion IT
Din marknadsekonomi har ju visat sig vara en luftbubbla med en massa egotrippade personer som tror sig vara gudar och kunna roffa åt sig hur mycket som hellst även i tider när det går dåligt. och när de har avskedat mer än 700.
Hade jag varit den företagsledaren så hade jag ju fått rätta mun efter kappsäcken jag också.
Och en läkare skall inte få någon bonus från läkemedelsföretagen, denna diskution har tagits förut och är oetiskt. eftersom det ledde till att det såldes läkemedel från dem som gav mest i bonus. det liknar systembolaget och andra företag som kan hammna i samma fälla.

Men visst! en bra lön vill alla ha, men det får inte gå till absurdum.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem