Lördag 27 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: InternetStart

Diskriminering

Diskriminering

Love:

Du som är så så duktig på lagar..vad säger du om detta?

5 kap. 3 § brottsbalken
Den som smädar annan genom kränkande tillmäle eller beskyllning eller genom annat skymfligt beteende mot honom, dömes, om gärningen ej är belagd med straff enligt 1 eller 2 §, för förolämpning till böter. Är brottet grovt, dömes till böter eller fängelse i högst sex månader.

16 kap. 8 § brottsbalken (BrB)
Den som i uttalande eller i annat meddelande som sprids hotar eller uttrycker missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung eller trosbekännelse, döms för hets mot folkgrupp till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter.

16 kap. 9 § första-tredje styckena brottsbalken (BrB)
En näringsidkare som i sin verksamhet diskriminerar någon på grund av hans ras, hudfärg, nationella eller etniska ursprung eller trosbekännelse genom att inte gå honom till handa på de villkor som näringsidkaren i sin verksamhet tillämpar i förhållande till andra, skall dömas för olaga diskriminering till böter eller fängelse i högst ett år.

Vad som sägs i första stycket om en näringsidkare tillämpas också på den som är anställd i näringsverksamhet eller annars handlar på en näringsidkares vägnar samt på den som är anställd i allmän tjänst eller innehar allmänt uppdrag.

För olaga diskriminering dömes även anordnare av allmän sammankomst eller offentlig tillställning och medhjälpare till sådan anordnare, om han diskriminerar någon på grund av hans ras, hudfärg, nationella eller etniska ursprung eller trosbekännelse genom att vägra honom tillträde till sammankomsten eller tillställningen på de villkor som gäller för andra.

29 kap. 2 § 7 p. brottsbalken (BrB)
Såsom försvårande omständigheter vid bedömningen av straffvärdet skall, vid sidan av vad som gäller för varje särskild brottstyp, särskilt beaktas
7. om ett motiv för brottet varit att kränka en person, en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer på grund av ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller annan liknande omständighet.

Fullständig lagtext Sök på 1962:700
Antal svar på detta inlägg: 5
Och vad säger lagtexten om detta:

Hmmm?

Detta då:

Om en muslimsk man kommer hit och tror att det är fritt fram, Visar bara på hur vår integrationspolitik inte fungerar. Inför samma regler som holland så ordnar det sig nog. Deras regler är enkla anpasa dig eller stick.
Det här med diskriminering,är larv.Dom får skylla sig själva,
när dom spökar ut sig,konstiga kläder och diverse tjafs.

Ponera att jag flyttar till ett arabiskt land.Då kollar jag givetvis
lite vad som är god sed och inte,samt hur det mesta fungerar,så
att jag inte,trampar någon på tårna.

Men dom som flyttar hit,verkar vara riktiga korkskallar,som
är så konservativa,så det blir så galet,så att det leder till
mord,och annat elände.

Varför försöker dom inte anpassa sig istället,så att dom smälter in
i våran vardag,så är ju problemen lösta.Men icke sa nicke.!!!
Annons
Leiake:

Det handlar nog inte om det utan det är bara ett sätt att angripa våra invandrare..
Vi har ju faktiskt röstat på ett parti som ska ta hit dom och då ska vi väl ta hand om dom och inte hacka på dom?
Många Svenskar vill ju faktiskt hjälpa människor som inte har det så lätt!

Man ska väl göra det bästa av situationen eller?
Och jo..många vill INTE anpassa sig pga. att dom INTE känner sig hemma här, dom är ju bara flyktingar egentligen..och vill ju egentligen hem..bara det blir lugn och ro i deras hemländer!

Och då ska väl vi egentligen hjälpa dom så gott vi kan UTAN att fördöma dom?

Någon som har tänkt så?

Eller?
leiake; om vi flyttar till ett annat land så ser vi säkert konstiga ut!! Det finns dravel bland alla nationaliteter. Vi ska inte slå oss för bröstet och tro vi är bäst. Håller med Bubben. Man ska hjälpa inte stjälpa!

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem