Söndag 22 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Böter

Böter

Läste i GP,att sjukhusen som har för många patienter,så det
blir för trångt mellan sängarna,får böta en, massa pengar.

Östra sjukhuset,åkte på 250.000:- i böter nyligen.Vart går pengarna.Betalar vi böter till oss själva,eller vad handlar det om.

Skall det vara ett straff,så skall väl ansvarig sjukhusdirektör
stå för fiolerna,genom att decimera hans lön,med motsvarande
belopp,annars "skiter" väl ,både han och personalen i vilket.
Ett sätt är ju att lägga patienterna, i sovsäckar på gräsmattan
utanför,eller i tält.Marigt på vintern,men dom slipper ju böter.

Är det fler som har,åsikter om detta,för mig,fullständigt urlöjliga
bestraffningssätt.Det måste väl vara bättre att det blir trångt,än
att inte få någon plats alls.Jobbigt för personalen,förståss.
Antal svar på detta inlägg: 4
Får inte ihop det över huvud taget.
Ska sjukhusen böta för att det är trångt?
Men det är väl lite som att kräva pengar av en tiggare?
Är inte så hemma på detta ämne, men sjukhusen har ju taskig ekonomi redan som det är...ska dom då straffas på detta viset?
Lägg dom som är ansvariga i en korridor efter att han/hon fått en liter lavemang så kanske det går upp ett ljus att något måste ske i dessa besparingstider.
Men det är väl inte bara en som ansvarar för sjukhusens ekonomi kanske. Vet inte om det skulle hjälpa att lägga Göran där kanske.
Det blir nog i slutändan mer än fullsatt där.

Som sagt, man får väl vara glad om man får någonstans att ligga över huvud taget idag.

Fibblan
Det har med säkerhet göra.Skyll på våra politiker.
Vi har ju valtider i år! Om vi röstar på den politiker som vill höja landtingsskatten för att kvalitetsäkra den sjukvård vi vill ha så bör vi också få den. Det finns ju andra alternativ tillexempel egna sjukförsäkringar men skatten skulle nog inte minska ändå ,för nu måste vi ju betala för dem som råkar illa ut på utlandssemestern också och kastastrofteam som ligger i beredskap kostar oxå pengar. Systemet bygger ju hela tiden på att vi måste betala mer skatt för mer välfärd å vem vill försämra den??
Annons
Problemet är BYRÅKRATI...ett område dår nuvarande regering är helt oslagbart fenomenal.
Jag arbetar med en läkare så man har lite insyn i vad som pågår och jag vill bara dunka skallen i väggen när man hör hur politikerna fördärvar för svenska folket.

Visste ni att privatpraktiserande läkare har ett tak på hur många patienter de får lov att behandla ? Visste ni att det sitter läkare som aldrig någonsin träffar några patienter överhuvudtaget för att dom drunknar i administration.
Papper, papper, rutiner, kvalitetssäkra, allt ska på papper, fyllas i, registreras, arkiveras, säkras, lagstadgas...papper, papper, PAPPER PÅ ALLT !
Sköterskorna klarar inte av att att ge Arvid, 86 år gammal sin Panodil längre för att dom har inte medicinen på en ordinationsföreskrift som ansvarig läkare ska skriva ut, fast att Arvid har varit på vårdhemmet i 7 år och fått sin Panodil varenda dag av samma sköterska tidigare. Det står ju inte på något papper ! Och nu vet sköterskan plötsligt inte vad hon/han ska göra längre.
Papper, papper...ut med allt sunt förnuft, intelligens och alla egna initiativ....storebror Röd säger det ska stå på et papper numera, annars kan Du inget göra.
Seniorita...det behövs inte mer pengar till sjukvården...vi skulle säkert klara av den på ett betydligt bättre sätt med till och med mindre pengar än de förfogar över idag.
Vad som behövs är att man tillåter folk att börja tänka igen, tillåta att låta personalen bry sig om sina patienter och låta förnuftet råda över den politiserade byråkratin.
Pengarna försvinner i så mycket onödig byråkrati...så mycket tid tas från personalen med tvånget att hantera papper och vårdtagarna lider.
Idag ska man ju till och med beställa AKUT tider i förväg, åtminstone här i Bjuv....Vårdpersonalen har knappt tid med dig för de har blivit ålagda att utföra så mycket onödigt arbete...
Hoppas bara det inte är för sent....

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem