Fredag 29 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Dator och internet

fria Säkerhets system

fria Säkerhets system

Finns det några säkerhets system man kan ladda ner, som inte kostar något. Det skall vara liknande Northon Security.
Antal svar på detta inlägg: 6
www.nordicgamers.se/filarkiv/fil,82.html - 66k
Hej Binarwa,

"säkerhetssystemen" är oftast fler program i en förpackning. Om Du kan acceptera att istället installera några olika program så får Du i praktiken samma sak.

Avast erbjuder ett fritt Antivirusprogram som verkar hyfsat.

Gå till www.download.com" target="_blank">http://www.download.com" target="_blank">www.download.com . sök med sökordet "Antivirus", och efter sökningen går Du ner till filtret och väljer "freeware", och trycker på "Filter".

Där hittar Du fler antivirusprogram. Kan dock inte uttala mig om dessa, men har dock själv provat Avast med gott resultat.

En mjukvarubrandvägg som stoppar intrångsattacker mot Din dator är att rekommendera. Zonealarm från Zonelabs är okej.

Länk: http://www.download.com" target="_blank">http://www.download.com" target="_blank">www.download.com Sök med sökordet "Zonealarm", och välj därefter återigen "freeware" i filterfunktionen.

Ett program som blockerar s.k. spionprogram, program som installerar sig i Din dator utan Din vetskap, eller utger sig för att vara något annat än vad de är, och som rapporterar dina surfvanor till sin husbonde, är också bra att söka igenom datorn med några gånger i veckan.

Här kan man faktriskt rekommendera några olika program, då de har olika bra förutsättningar att hitta olika typer av spionprogram.

Återigen rekommenderar jag sidan www.download.com" target="_blank">http://www.download.com" target="_blank">www.download.com som jag tycker är en bra sida att hitta en del vettiga program på.

Sök efter "antispyware", och, som ovan, filtrera med "freeware" efteråt.

Lycka till!
Allvarligt talat. Jag har fundrat på det här med fria Antivirus-system. Är det inte säkrare att betala några hundra lapper för att, förhoppningsvis, få ett program som bevakar ens intressen att ha en virus-spam fri dator. Att betala dessa pengar känns lite tryggare än att inte vara säker på om det blir riktiga uppdateringar och datorerna är skyddade. Jag använder själv Panda och har aldrig fått virus eller blivit utsatt för olika spionprogram.

/Cribbe
Annons
Hej

Jag har Avast och det har fungerat för mig i ett par år, och det känns inte så tungt och besvärligt som tex Norton som jag hade innan. Kanske värt ett försök.

devonrex
Tidigare använde jag Norton men efter byte till McAfee security suite så hittades ca 20 talet visus, o ca 250 ad-ware/trojaner.
XsoftSE och ett komplement som rekommenderas. Kapersky 2006 är ett annat effektivt antiviusskydd
binarwa du kan maila mig så skall du få tips om bra gratisprogram

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem