Fredag 19 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Dator och internet

Infoga rad automatiskt i excel

Infoga rad automatiskt i excel

Har 1 dokument med 4 kolumner och ca 5000 rader, i den ena kolumnen anges hur många tex besök, nu till frågan:

Om det i cellen för besök står tex 5 går det att med automatik att istället för 5 få excel att infoga 5 nya rader där det istället står 1??

Hoppas ni förstod hur jag menade.

Mvh
Sven
Antal svar på detta inlägg: 7
Skulle tro att du behöver använda vb-programmering för att lösa detta... Vad är syftet? Kanske finns något annat sätt att lösa det du behöver...
hej
varför inte bara göra en ny rad där det står 1 och sedan kopiera och klistra in? fyra nya rader är ju inte så mycket, eller?
blueId_1
tror nog också att det krävs programmering...syftet är att slippa gå igenom 5000 rader varav kanske 2000 är sådana som skulle behövt ändrats enligt ovan.

Tina
jo om det hade varit några stycken hade det varit lättast men det kan röra sig om 5000 rader varav kanske 2000 är sådana som skulle behövt ändrats enligt ovan.

Jag importerar in informationen från ett annat program som ger det utseendet i excel.

Mvh
Sven
Annons
Ok jag är ingen specialist på excel men skulle jag vilja ändra typ en siffra 5 till 2 istället skulle jag på verktygsmenyn använda redigera och sök, där kan man ersätta en sak med en annan.

Ha det gott
Tina
OK sven, men varför måste du ha en rad per besök? Är det för att du vill göra någon extra kommentar eller så för varje besök som du vill ha dem på egna rader eller?

*lite nyfiken på problemet eftersom jag älskar excel* *s*
Tina
Ja det vet jag men problemet är att jag ska ha en ny rad för varje besök så där som står 5 är 5 besök som jag vill ha till 5 rader med 1 istället.

blueId_1
det är för att lättare kunna plocka ut statistik samt kunna kommentera varje besök.

Mvh
Sven
Annars kan du ju kommentera varje besök på samma rad fast i olika kolumner. Då har du ju varje kund eller vad det nu är på en rad och sedan kan du använda kolumnerna till höger för att skriva kommentarer per varje besök...kankse? *s*
Sen finns det ju massor av roliga formler för att plocka fram statistik utan att du nödvändigtvis måste ha varje besök på egna rader...typ "summa.om", "antal.om" mm mm och pivoteringar som oxå kan lösa en del...
men, men, det kanske inte löser dina problem...bara lite tips...

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem