Söndag 22 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Knattefotboll och Mobbing

Knattefotboll och Mobbing

Är det här klokt....
Min lille grabb på 7 år har spelat fotboll ett tag nu och i våras så missade han en del träningspass då vi som föräldrar är ganska upptagna med våra åtaganden....nån gång glömde vi bort det och andra gånger var vi helt enkelt upptagna.

Nu får han inte vara med och spela någon som helst match med sina kompisar under hela höstsäsongen, och ursäkten är att han missade träningspass.
Det var han säkerligen inte ensam om att missa för barn blir sjuka, ska till mormor osv...

Finns det verkligen en elitidrottsmentalitet bland knattefotbollsledarna ? Är det fotbollsspelare eller små barn som gärna vill vara med man pratar om när det är knattefotboll ?

Man kan inte annat än att bli förbannad....när jag lugnat ner mig lite ska jag ta ett snack med ledaren, samt klubbens ledning och skulle det inte hjälpa får man väl "spilla ordet" i företagarkretsarna här....det påverkar nog när de kommer och tigger sponsorpengar antar jag....eller så får jag väl ta upp det med en journalist jag känner.

Överreagerar jag eller tycker ni det är befogat att dra ärendet så här långt ? Barnen är ju det viktigaste vi har, och ska de känna sig utanför redan från start är något fel !

//Breeze
Antal svar på detta inlägg: 7
efter att du har lugnat ned dig, skall du kontakta klubbens ledning
och höra vilken policy de har och om ledarnas ideer är överens med dem.

du bör även höra med de andra barnens föräldrar i ditt barns lag
om de också tycker som du.

Men gå inte på i ullstrumporna, det kan vara slutet för din grabbs fortsatta
spelande i den klubben.

Det är snarare bättre att leta efter en annan klubb om det kan finnas i
närheten, och höra hur deras policy är i samma frågor.

Men förfarandet med att avställa en spelare efter flera missade träningar
är förkommande. och ett tråkigt sätt att lösa problemen med.
och förekommer i lag med överskott av spelare.
Håller helt o hållet med dig Brezze; barn ska ha roligt när de idrottar, det är för jäkligt att klubbarna har en sådan policy.
När min yngsta son var 8 år tror jag så ville han spela fotboll, där hade varit någon från en av de 2 stora klubbarna i vår stad i skolan.
Sagt o gjort vi köpte skor o annat som han skulle ha, han började i fotbollsskola som det hette o tyckte det var jätteroligt. Nu visade det sig att han var jätteduktig för sin ålder så tränaren tyckte att han skulle flytta upp ett steg till 10-12 års gruppen.
Han var med på några träningar o tränaren tyckte att han skulle vara med på matchen som skulle vara till den helgen. Min son tyckte att det skulle bli kul. Det var hans pappa som följde med honom dit. Det slutade med att sonen inte ville spela mer efter den dagen. Föräldrarna hade inte varit kloka, de skrek på barnen o betedde sig allmänt otrevligt när barnen inte gjorde som dem tyckte o min son var inte så gammal o inte lika lång som de som var äldre, inte lika erfaren spelare så han blev rädd när de spelade fult o inte hjälpte det att tränaren inte gjorde något åt det. Sen visade sig att det hade varit så på träningen oxå. Det började redan gallras ut o de bästa fick spela.
Jag trodde att idrott var något man utövade för att man tycker det är kul men ack vad jag bedrog mig, vi försökte övertala sonen att byta klubb men han ville inte spela mer så där ser man vad en oförståndig tränare kan ställa till det för ett litet barn, hade han nu fått vara kvar i fotbollsskola så kanske han hade fortsatt.
Jojomen...så kan det gå till, tozza.

Göcke: Dock så trodde man ju att när man pratar om knattefotboll är det små knattar på 6-7-8 år som spelar...småfolk som får sina första små glimpsar av livet utanför hemmets skyddande staket. Att för dessa små stänga av dem för att de missar en sådär 4-5 träningspass är minst sagt horribelt....den enda signalen man ger är ju att det är OK att stänga ute nån för att de inte når en satt norm.
Så, blir man behandlad så av vuxna så är det väl OK att stänga ute nån "kompis"...m.a.o mobbing blir legitimerad.
För det är vad jag ser det här som...mobbing.

Personligen gillar jag inte fotboll det minsta....och jag skulle gärna se att min knodd struntade i fotbollen överhuvudtaget och satsade sin energi på nåt helt annat....men nu är det här en principfråga.

//Breeze
Annons
Min grabb på 7 bast spelade också boll men blev mobbad av de andra i laget som då hade hållt på ett år innan han började. Ledare/tränare brydde sig inte förhuvudtaget så han slutade att spela, han tyckte dock att det var roligt som bara den att spela. Stå på dig Breeze. Tycker gött du skall ta det med Journalisten du känner och företagare, dock efter att du tagit det med Klubben i fråga. Men allmänheten skall ha reda på det tycker jag.


Mvh Fullast
Självklart att man ska försöka lösa ett problem utan att ta i med hårdhandskarna....kruxet är att frugan, som oftast har tid att åka med honom har redan pratat ett par gånger om detta utan resultat.

Bäst vore nog om jag kunde sticka ifrån en kväll och ta upp det direkt, personligen..
Jag har en viss förståelse för tränaren dock, om man är borta ska man inte ha förmåner för det, men nu är det smågrabbar man talar om, och där tycker jag att alla bör få en chans att visa vad de kan.
Att börja gallra bland spelarna kunde man gott vänta med tills man är uppe i tonåren åtminstone, tycker jag.

//Breeze
Breeze.
Tycker du kan kontakta Distriktidrottsförbundet i ditt fall Skåneidrotten och fråga hur deras tolkning och policy är om barn och idrott. Det skall vara en riktlinje till föreningar att jobba efter. Du kan även kontakta Specialdistriktförbundet = Skånes Fotbollsförbund å fråga hur deras policy i fråga är. När du fått dessa uppgifter med fakta tycker jag att du skall kontakta ordföranden i föreningen där grabben spelar och tala om hur dom följer policy som gäller barn å ungdom.
Grundläggande från Riksidrottsförbundet är detta:Idrott för barn ska bedrivas under enkla former i närområdet och vara lekfull och allsidig. Övergången mellan barn- och ungdomsidrott ska ske successivt.

Men behandlingen av din pojk kan knappast sägas vara i enkla former och lekfull.

Jag har för min del har skickat en länk av dessa inlägg i forumet till en person som är involdverad inom Idrotten samt fotboll.

För min del del tycker jag att så här får det inte gå till med barn! Hade din grabb varit 17 år så kunde jag förstått att han kanske inte fått spelat.
Då gäller det lite mer än lek.

/Misko
Breeze , jag håller med att det är tråkigt att det skall bli så här på barnens fritid. Jag föredrar leken före alvaret. Hoppas att ni kan reda ut det till det bättre.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem