Torsdag 28 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Dator och internet

JALBUM som fixar till ett fotoalbum

JALBUM som fixar till ett fotoalbum

JAlbum är ett gratisprogram som lätt fixar till ett fotoalbum för publicering på nätet eller för att titta på hemma i datorn.
se vidare här
http://jalbum.erica59.com/jalbum.html

Har använt detta några gånger med bra resultat men har nu ett litet problem, har lagt upp ett fotoalbum med ett skil som heter Chameleon, finns här:
http://www.romresan.hemsida.net/

som fungerar helt ok på nätet MEN när jag har den lokalt på datorn går det EJ att komma tillbaka från 'bildspel' till första-sidan (index -sidan).
Tacksam för tips/hjälp med detta om någon har JAlbum å lagt upp med skil Chameleon eller något annat tips på huhr men ev kan ändra html-koden
Antal svar på detta inlägg: 8
Att det inte funkar i din dator beror nog på att det på hemsidan används en typ av länkar som inte fungerar då den flyttas till en annan webplats eller dator.
Det här problemet nämndes det lite om i den här tråden.
http://www.internetstart.se/forum/las.asp?id=35500&sida=1
Det känns lite för invecklat för mig att försöka förklara det här. Tror inte att jag klarar av det.
Du kan ju försöka hitta och läsa om Dynamiska och Statiska länkar
Här har Breeze delat med sig lite av sin kunskap om hemsidor
http://webbsidebyggaren.googlepages.com/
svenkalle tack för tipsen!
Du skriver, att det inte fungerar då den flyttas till en annan webplats eller dator, men för min del är det så att när jag har sidan lokalt på min dator funkar det ej att komma till första sidan från 'bild-spels 'sidan MEN om jag är på 'Fler bilder' så funkar det att komma till första sidan, så flyttar jag allt till min 'internet-plats' och då funkar allt ... konstigt eller...
Jag har InternetExplorer 6.0, har nu kollat med en kompis som har annan web-läsare .. å där funkar det helt ok även när han har sidorna lokalt på sin dator. Så det känns som det är ett IE 6.0 problem .. har någon haft liknande problem?
Annons
kontrollera länkarna i bildspelet, det är där problemet ligger. där du pekar tillbaka till hemmasidan.
Göcke, det är ju konstigt att det funkar när jag lägger ut sidan på min web-plats å tar upp sidan där så kommer jag tillbaka från bild-sidan till första-sidan, varför kan det då ej funka när jag har det lokalt på datorn?
Här är koden (tror jag) som ska ta med tillbaka till startsidan:

<TD style="width:31px"><a href="../index.html" onmouseover="document.up.src=up1.src" onmouseout="document.up.src=up0.src"><img src="res/up.gif" width="31" height="31" border="0" title="Upp en nivå" name="up" alt=""></a></TD>

När jag klickar på 'Upp en nivå' händer det inte nå´t - det brukar ju annars komma ett meddelande att sidan ej finns eller så...
Du får göra som Göcke skriver
Kolla om du ser någon skillnad på länkarna från dom båda sidorna 'Fler bilder' och 'bild-spels 'sidan, dom borde se likadana ut i HTML koden (där du pekar tillbaka till hemmasidan)
Tack för alla tips! Det är så att HTML-koden ej är lika på 'Fler bilder' och 'bild-spels 'sidan, men så har jag hämtat hem Firefox och då funkar det helt ok både lokalt och från hemsidan, det är kanske IE 6.0 som inte tolkar koden i detta fall rätt.
svenkalle ... jag har kolla in på din hemsida .. vekligen fin!
använ den koden som du kommer vidare på om du kör hemma
den ser ju ut att fungera på alla ställena.
"Flera Bilder" var det va?

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem