Finns här några duktiga kockar eller kanske snarare konditor(er)?
Jag tänkte göra lite julgodis med nougat. Jag vill dock ha den lita bakbar för att kunna forma den. Skulle vilja få den i ungefär samma konsistens som mandelmassa.
Är det smältning och utblandning med lite grädde som gäller för att få den mjuk, eller finns det andra knep?
Jag tänkte göra lite julgodis med nougat. Jag vill dock ha den lita bakbar för att kunna forma den. Skulle vilja få den i ungefär samma konsistens som mandelmassa.
Är det smältning och utblandning med lite grädde som gäller för att få den mjuk, eller finns det andra knep?
Antal svar på detta inlägg: 2
Nougatdröm
160 g nöt- och mandelnougat
160 g marsipan
½ msk pulverkaffe
1 tsk triple sec likör
Blanda marsipan och nougat tillsätt kaffe och likör.
Rulla till kulor och doppa i choklad som smälts i vattenbad.
160 g nöt- och mandelnougat
160 g marsipan
½ msk pulverkaffe
1 tsk triple sec likör
Blanda marsipan och nougat tillsätt kaffe och likör.
Rulla till kulor och doppa i choklad som smälts i vattenbad.
hmm det lät läckert Göcke, det kanske man får prova på då.
Sida:
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem