Onsdag 15 maj 2024 vecka 20
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Den fantastiska svenska sjukvården

Den fantastiska svenska sjukvården

Hej alla! Imorse vaknade jag av att jag hade en brinnande huvudvärk. Steg upp och gick o hämtade tidningen. Till min stora fasa märkte jag att jag hade nästan ingen syn på höger öga. Förskräckt ringde jag till ögonklinikens akutmottagning på MAS (sjukhuset i Malmö), fick en tid kl. 9.30.

Åkte dit och kom in till läkaren kl.10.00. Han konstaterade att jag hade ett hål på hornhinnan, och att det skulle han fixa omgående. Sagt och gjort, efter en laserbehandling som tog ungefär 10 minuter är jag hemma igen, visserligen med suddig syn, men kan i alla fall se med båda ögonen.

Det slår mig nu vilken fantastisk sjukvård vi har i det här landet, snabb effektiv och billig, tänker på vad detta hade kostat om det inträffat under den tid jag nyligen tillbringade i USA, men även då så hade mina kostnader ersatts av FK när jag kom hem.

Slutsatsen jag drar av detta är att svensk sjukvård måste vara bland de bästa i världen, och då kan det vara värt att betala högre skatt än i omvärlden.

Ett stort tack till sjukvården och alla ni som jobbar kvällar o helger för vår skull!
Antal svar på detta inlägg: 21
Sidor: 1 2 3 Nästa »

Det låter som en solskenshistoria Micke03, önskar dig full syn med det snaraste.
/göcke
Tack Göcke, det värmde!!!!!
Du hade tur där Du, Micke03.

Min erfarenhet, som ofta har kontakt med just Ögonklinikerna genom jobbet är nästan den motsatta....förutom just att läkarna oftast är väldigt kompetenta att lösa problem.

Vanligen är det MYCKET svårt att få en tid, remisser från annan läkare eller optiker krävs och om man väl får en tid så brukar väntan vara lång.

Dina problem med retina kräver snabb behandling och går med förtur, hade Du fått vänta så hade synnedsättningen troligen blivit permanent.
Svensk sjukvård är inte så bra som man vill göra gällande...specialisterna har vi och de är fantastiskt duktiga, men det är allmänsjukvården som är under all kritik.
Har varit i kontakt med den Polska allmänsjukvården och den visar en omsorg om patienten som Svensk vård inte ens kommer i närheten av.
Men... tyvärr saknar Polen sina specialister som ofta flyr landet för ett betydligt bättre löneläge i andra länder...så där är vi i Sverige bättre.

//Breeze
Annons
Micke03:

Jag har just nu en annan åsikt om den Svenska sjukvården, men det löste sig med mycket skäll och gnäll!

Bra att det fixade sig för dig!

Grattis!

PS: hur fick du hål på hornhinnan???

Jag håller med, sjukvården i Sverige är fantastiskt bra. På vårkanten 2004 vaknade jag och märkte att jag inte såg något med mitt högra öga.
Nåväl, många besök hos ögonkliniken, droppar, operationer, inlagd på en avdelning med behandling dygnet runt. Men, tyvärr mitt öga gick inte att rädda.
Fantastisk personal, positiv, uppmuntrande, helt fantastisk.
Efter det måste jag fortsätta behandla mitt öga med tabletter och droppar och får så göra resten av mitt liv. (För att en infektion inte ska uppstå)
Jag är m a o enögd, men, de finns det finns alltid de som har det värre!
Jag lever ett rikt liv trots allt.
När sjukvården fungerar för den enskilde är den alldeles utmärkt, när den inte fungerar för den enskilde är den urkass.
Vilken tur du hade Micke03 som fick hjälp så snabbt, en fungerande sjukvård i ditt fall!
Hoppas ditt öga blir bra igen .
Hupp, läste fel där...du skrev hornhinna, inte näthinna !

Men....var det verkligen hornhinnan ? Det tvivlar jag på....näthinnan brukar få repareras med laser, hornhinnan sitter ju allra längst fram och ett hål där brukar inte komma sådär hux flux såtillsvida man inte har en extremt långt gången obehandlad keratokonus och då har man sett riktigt taskigt i åratal innan det händer, vilket också är sällsynt.
Ett hål i hornhinna borde även få ögat att vätskas och risk för att hela ögat kollapsar på grund av tryckfallet.

Så jag är lite frågande....

//Breeze
Antagligen har du rätt Breeze, de symptom du talar om har jag inte, och jag litar på att du genom ditt yrke har bättre kunskap om det här än jag. Tyckte bara att läkaren sa hornhinnan, men jag måste ha missuppfattat det!
Den svenska sjukvården har pga alla besparingarn blivit avsevärt sämre. Antal anmällningar har ökat flerfaldigt de senaste två åren.

Själv har jag råkat ut för missöden inom sjukvården som jag inte skulle önska ens min värsta fiende. Vill inte gå in på detaljer.

Att de sedan lyckas i enstaka fall betyder inte att sjukvården är bra i allmänhet. Även en blind man kan ibland pricka en Bulls Eye

EZ

Inget att bry sig om, Micke03....missuppfattningar är vanligare än Du tror när det kommer till ögonvården.

Jag hade en gång en kvinna som på fullt allvar påstod att hennes ögon hade EXPLODERAT ! När jag då frågade om hon inte kunde ha missuppfattat så stod hon på sig och hävdade bestämt att läkaren visst hade sagt att hennes ögon hade exploderat.
Jag tänkte fråga henne om hon visste vad explosion betyder, men avstod då hon uppenbarligen hade sin åsikt fastslagen....och till vilken nytta skulle det vara ?
Men det vore väl fasansfullt om vi hade en ögonsjukdom där ögonen spontant exploderade....risken hade väl då varit stor att man hade sprängt hela huvudet...

//Breeze

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem