Torsdag 28 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Övrigt

Nu ska vi bli sedda i Malmö

Nu ska vi bli sedda i Malmö

Det togs ett beslut igår att de ska montera upp 58 kameror längs det sk stråket i Malmö, från centralstationen till Möllevångstorget en sträcka på
på ca 2 km. Både fasta o rörliga kameror skulle det vara nu sitter där redan några innan längs en bit av det sk stråket. Så nu blir vi den första staden i Sverige med så många kameror.
47 st är fasta kameror, ska monteras på husfasader o belysningstolpar 4-6 m ovan mark o visas inte i monitor, lagras i 96 tim på datorer.
11 st är rörliga o ska sitta 15-20 m ovan mark syftet är att kunna följa snabba folkrörelser o kopplas till kommunens larmcentral, bildmaterial får sparas i högst 1 mån om det inte har blivet del i brottsutredning.

Vad tycker jag om detta.... ju jag kan nog tycka att det är befogat för det händer så otroligt mycket uppe i stan både rån, misshandel o våldtäkter.

En undersökning visade att det har blivet mindre våldsbenägna brott där kamerorna sitter sen innan. Några tycker att det är storebrors fasoner o att det är bättre med fler poliser o det kan jag hålla med om att vi behöver fler poliser men att kamerorna oxå behövs.
För vad gör det att man övervakas om man slipper att bli utsatt för överfall o annat när man vistas ute.
Är man oskyldig o har rent mjöl i påsen har man inget att oroa sig för.

Skulle ni ute i Sveriges avlånga land oxå vilja ha övervakningskameror el om ni har innan ha fler?
Kul att höra vad ni tycker i frågan!
Antal svar på detta inlägg: 10
Mmm.. det är på tiden!
Det finns ju bara en massa bus i Malmö!

Bura in dem allihop!!

På tal om bus.....

Inte lär det bli bättre om Joseph verkligen kommer tillbaka!
Absolut mera kameror. Har lite svårt för det där tjatet om integritet (stavade jag rätt) för så mycket som händer ute i samhället och man känner inte trygghet. Som Tozza skriver, rent mjöl i påsen , vad är man då orolig över?. Malmö har ju stora problem men även andra städer.
Annons
Helt rätt, fram för mer kameror. Det ökar tryggheten för dem som inte är ute efter ofog. Vi är ju ändå övervakade i snart varje affär, kyrkor ja snart överallt
Det låter som ljuv musik i mina öron Tyvärr har vi ingen verksamhet i Malmö, (ännu) men vi har enorm efterfrågan hos oss just nu.

Det har blivit en helt annan acceptans i samhället efter mordet på Anna Lindh vad kameror beträffar. Alla har sett vilken nytta det kan göra och som sagt den som har rent mjöl i påsen...

Det får dock vara lite måtta på det hela. Tekniken idag är nästan otäck när man vet vad som är möjligt att göra.

www.atomerochbitar.se/manadsbrev/bbb-2-05.html

www.atomer.se
Nu får man verkligen se upp när man får en present, så att man inte får
en trådlös videokamera, som man hänger på väggen i sängkammaren.
Det vore ju förargligt för många som utövar sin morgongymnastik där. He,he

Det var en skrämmande länk du bifogade Tompaxox. Att det var så på gång
hade jag inte en aning om. Jag är chockad.
Man kan sitta på nätet och titta in hos folk i ryssland via kameror som inte är korrekt "intrångsskyddade" och zooma in på det man känner för. Tyvärr finns det för många "klåpare i källarfirmor" som pysslar med sånt här och det är då det börjar bli riktigt otäckt. Så de som har för avsikt att installera kameror bör se till att de anlitar ett företag som är certifierat och medlem i branschorganisation.
E-post och telefoner är också på gång att övervakas/avlyssnas..

Say/write no evil, hear no evil, see no evil!

Och sist men inte minst: Do no evil!

MistyArrow hörde idag på radion att detta var hur lätt som helst att undgå. Det var bara att på ett enkelt sätt kryptera E-posten för all den trafik som pågår så finns det idag inga möjligheter att avkoda allt som är i luften. När det gällde direkt avlyssning så krävdes mera kunskap, men det gick ut på att det man sände fick studsa mot en nod i ett annat land och då såg det ut som trafiken gick just i det landet. Denna avlyssningshysteri är bara ord utan handling. Varför har inte alla pedofilsidor blivit nerskjutna och gärningsmännen tagna och inburade? När det gäller barnpornografi finns nästan inget skyddsnät alls för de som sysslar med sånt vilket är bra! Problemet är bara att det finns ingen personal som bevakar det hela och därför tror jag att denna nya lag som skall tillåta all avlyssning bara blir ett slag i luften. Däremot kommer det att bli en stor lekplats för alla hackers och andra som gillar att dribbla på nätet.
Kan tipsa om att det kommer ett intressant program på TV1 ikväll i detta ämne.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem