Fredag 29 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Dator och internet

Krashad hårddisk

Krashad hårddisk

Hej,

Min externa hårddisk Maxtor OneTouch II krashade i helgen och efter att ha lämnat in den i närmaste databutik för snabbdiagnos meddelade de att "den är helt körd".

Dock efter några samtal till olika företag som specialiserat sig på data recovery så verkar det finnas hopp även om det var riktigt dyrt...

Min fråga är om någon av er har några erfarenheter av detta problem, samma typ av hårddisk som krashat och där ni lämnat den till ngt företag som lyckats rädda infon på den? Några rekommendationer/tips?
Antal svar på detta inlägg: 8
http://www.ibas.se/ <-- de är dem bästa i världen.
tack för svar Rob - Jag har förstått att Ibas ska vara de bästa, dessvärre ska de ha mellan 15-25 000 för att rädda en hårddisk...

Du känner inte till några budgetalternativ?
Det låter inte bra när Du skriver snabbdiagnos. Kan Du prova att plocka ut disken och koppla in den i Din dator som slav? Har Du ström till Din externa disk? Låter den när Du försöker starta?
Annons
Hej Mantacka - Jag kunde inte själv koppla in hårddisken i datorn som slav utan de i datorbutiken försökte med detta, tyvärr utan framgång. De menade att det fortfarande inte gick att få kontakt med disken (den poppar upp i enhetshanteraren men inte i utforskaren + att datorn hänger sig så fort man slår på den externa disken).

I övrigt är det inga missljud från disken utan allt verkar ok - bortsett från detaljen att det inte går att komma åt informationen på disken. Efter lite snabb reasearch på nätet verkar jag inte vara ensam om att ha problem med detta märke och modell av hårddsik, men inga av de lösningar som presenterats där fungerar i mitt fall...
Tyvärr är det de priserna som gäller när man skall rekonstruera en disk.
Det var en tråd för ett tag sedan där man knackade på disken lite och jag har lyckats med det flera gånger så jag har fått i gång diskar och kunnat rädda data. Ibland hängande i luften och upp och ner. Men det är inget jag rekommenderar om det är väldigt viktig information som verkligen måste räddas.
Tag ur disken UR det externa kabinettet och anslut den direkt internt i din dator. Starta datorn och den ska hitta "ny hårdvara"/disk eller motsvarande.

Kontrollera i enhetshanteraren och diskhanteraren att den finns där, ligger den där så finns alla möjligheter att rädda data.

Om disken INTE låter illa och dator INTE så kan du ju fråga om din datorleverantör inte vill prova att skifta ide kontrollern som sitter på disken med en likadan produkt då det är hyffsat vanligt att dessa rasar och inte själva disken. Fungerar det inte efter det så kan det blir lite knepigare, då är det nog Ibas som gäller.

Jag har vid ett flertal haft bra tur med programmet FinalData som du hittar fullt fungerade Trial av på www.download.com
Commander, jag har med diskar som beter sig på det sättett provat att ta kretskortet från en EXAKT likadan disk och monterat i den kraschade.
Detta har fungerat för mig och kanske gör det för dig med, särskilt som du säger att den inte låter illa utan bara "inte hittas".

Det skadar ju inte att prova.

Lycka till
/B
tack för svar - har inte haft någon framgång med att ta ur disken och koppla in den direkt i datorn, samma problem som tidigare. Då det inte fungerar med att koppla disken direkt till datorn antar jag att problemet är disken och inte kretskortet - rimligt antagande?

Jag har nästan gett upp och utgår från att det som återstår är att lämna in den till diskrecovery iom att jag verkligen behöver informationen på disken. Hittade några leverantörer som är mindre dyra än ibas (vissa gör en kostnadsfri analys innan de sätter igång) är det några som någon känner igen och kan rekommendera någon av dem?

www.recovery.se
www.ahlbergdata.se
www.aurora-data-recovery.com
www.n
sec.se


Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem