Fredag 29 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Dator och internet

Laptop???

Laptop???

Någon som har ett förslag på nån någorlunda billig Laptop. Jag har en stationär dataanläggning isovrummet, Jag är intresserad av en laptop som jag kan använda i övriga rum i min lägenhet. (jag har trådlöst modem) jag är bara intresserad av att surfa på nätet. nån som vet var man kan få tag i en någorlunda billig laptop för att använda på internet?????
Jonny
Antal svar på detta inlägg: 5
Vad är billigt för dig??
de stora typ pccity/Elgiganten, ONOff/Siba, Expert, osv har ju budgetvarianter för under 5tkr.
annars så får du söka på blocket, se länk till vänster här på IS
Jag har räknat med 5 000-10 000 kronor , Är dell bra att köpa från?????
Ja de är inte dåliga, även om det finns de som vill säga motsatsen.
hamnar du strax under 10tkr så finns det många märken att välja på idag.
av de andra med.
Annons
Som det har nämnts i ett tidigare inlägg angående inköp av laptop ska man vara lite försiktig och observant när det gäller bärbara som säljs ut till ett förhållande lågt pris. . Ofta handlar det om utförsäljning av utgående modeller.
Jag köpte själv för ca. 2-3 år sedan en Toshiba SL10-120. Den var i mina ögon toppenbra och fungerar fortfarande bra. . Men redan ca 2 mån. efter jag hade köpt den gick jag in på Toshibas websida och ville titta på vissa tekniska data. . Redan då fanns den inte med bland de modeller som visades på websidan. . Men när jag sökte på modellnamnet kom det upp att det var en utgående modell. . Jag hittade tillslut de uppgifter jag sökte men blev samtidigt helt medveten om varför det var ett så pass lågt pris när jag köpte den.
Sedan har jag testat lite på olika affärer som säljer bärbara till förhållandevis låga priser och försökt fråga om det låga priset beror på att det är en utgående modell. . Men givetvis får man för det mesta inget trovärdigt svar.
Jag hjälpte några bekanta med deras bärbara som de köpt för några år sedan och det visade sig att den hade inte USB 2.0 uttag utan bara USB 1.1
Och det fanns inget inbyggt trådlöst nätverkskort. . Så vi var tvugna att köpa ett PC Cardbus Adapter som man stoppar in i en avlång springa på datorn för att kunna använda trådlös uppkoppling.
Summerar man vad det kostar att uppgardera med mer minne, USB 2.0, trådlöst nätverkskort + ev. ytterligare något annat så är det kanske bättre att köpa en något dyrare laptop redan från början.
Jag kan förstå att det kan vara lite knepigt för den som inte är lite mer eller mindre "lite specialist" på datorer när man ska köpa en bärbar. . Det är lite annorlunda jfr. med en stationär. . Men det är ungefär som om man skulle köpa en helt utgående modell av en bil. . Då skulle man fundera och fråga om än det ena, än det andra.

Ett bra alternativ är att prata med någon bekant som har en bärbar och som kanske kan ge en lite användbara fakta innan man slår till.
axe: Tack för dina synpunkter.

Står just i begrepp att skaffa en bärbar. Misstänkte att det kunde ligga "en hund begraven" bakom de snabbt sjunkande priserna. Bra att du tipsade vad man skall kolla.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem