Fredag 19 april 2024 vecka 16
Forum
Kategori: Övrigt

Flyktingbarn

Flyktingbarn

Hej

Jag läste i tidningen härom dagen om alla ensamma flyktingbarn som kommer till Sverige. De är tydligen inte välkommna i vissa kommuner. Är det inte hemskt? Det handlar ju om barn! Våra eller andras vad spelar det för roll? Ensamma, utsatta för de vidrigaste grymheter vi kan tänka oss, flyr de för livet. Och ingen vill ta emot dem. Tänk om det hade varit våra barn!
Vad tycker ni?

millep
Antal svar på detta inlägg: 2
Hur tror du dom tar sig hit? Dom blir hitskickade ensamma av sina föräldrar eller andra släktingar för att dom sedan lättare ska kunna få uppehållstillstånd här, det tycker jag är hemskare,och sätter vi inte stopp för det kommer ju utnyttjandet av barnen bara att fortsätta, och det vill väl ingen?
Det är exakt som pellefant säger. Det är en metod framtagen i syfte att få in sin fot i Sverige (Europa). När väl barnet är i Sverige så sätter en lång process igång. Denna process resulterar i de flesta fallen i att barnet får stanna med ett periodiskt uppehållstillstånd.

På detta tillstånd är det sedan tillåtet att låta anhöriga resa till Sverige varvid de också kan söka uppehållstillstånd med hänvisning till barnets "bästa".

EZ

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem