Söndag 22 september 2024 vecka 38
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Svullna anklar

Svullna anklar

När jag sitter för länge så svullnar mina anklar. Mest på hö. fot. Köpte stödstrumpor. Men det tycks verkningslöst. Någon som har samma problem som vi kan ventilera.
Antal svar på detta inlägg: 10
Jag har samma sak som du Leiake, men det fick jag efter att ha stelopererat den ena foten 2002.

Det är inget problem för mig egentligen, jämfört med de plågor jag hade före, men det tog tid att vänja sig. Jag fick rådet av min läkare att inte bada varma bad på kvällarna, och om jag gjorde det, så håll benet på badkarskanten. Tycker faktiskt det hjälper. Att foten sedan sväller efter en kraftansträngning, det är ju egentligen ingenting att förundras över.

Måste propagera för steloperation, blir någon rekommenderad en sådan, så tveka inte, det var att av mitt livs bästa beslut!
Micke03!!

Menar du att jag skall steloperera mig, för jag har svullen ankel. ???? He,he!!
Ja du Leiake, det var väl egentligen inte så jag menade, men eftersom du nämner det, så beror svullnade på förslitning i leden, kanske det skulle vara något att tänka på.
Annons
När jag googlar så får jag besked om svullnaden beror på vattenansamling
i benen. Sk. ödem. Svullnaden hos mig är inte jämförbart med ditt problem.
Men när jag sitter för länge, så börjar det pirra i benen. Hjärtat börjar kanske tappa orken. Men jag skall ju leva till 78,2 år enl. test!!

Mitt problem var dom här stödstrumpornas ringa effekt. Man får vara frisk som tusan bara att ta på dom. Mina har ett tryck på 18 mm HG. Tänk dom som har 30 mm HG. Dom får vara Stålmannen med rost i kalsongerna. He,he!!
leiake, du får sitta mindre, sitter du vid datorn hela dagen så svullnar benen på alla, ett höj och sänkbart bort så att du kan byta till stående är bra, det införde vi tidigt redan på ritbrädans tid.
alternativt en stol där du kan ändra tryckpunkten när du sitter.
Göcke!!

Jag har börjat att fatta det du talar om. Men du vet ju att jag motionerar
mycket. Total tid framför datorn 3-4 tim/dygnet. Sitter en stund sen hoppar
jag omkring i huset och trädgården. Annars blir fötterna som bly.

Man blir hypokondriker när man kan Googla på allt. He,he!!
Håll benen högt, duscha med kallt vatten.
Hej
Om du har möjlighet och kan, försök lägga upp benet på en stol när du sitter ner så tror jag att svullnaden minskar för dig.

Inte så att jag menar att du alltid ska sitta med benet rakt ut men gör det gärna under perioder när du sitter länge och när/om du sitter och tittar på TV på kvällen.
Jag har anammat alla råd. Tro det eller ej. Men svullnaden är inte så markant på hö. fot. Man blir ju lite fundersam när man blir gammal och det svullnar här och där. Det var på håret jag fick på mig höger sko.

Jag får skippa datorn. Max 2 tim/dygn. Annars säger det poff!!!
Jag var med i en testgrupp för terminalarbetare, som det hette före
det hette pc
vi hade 2pass på 40 minuter i radioisolerade rum, och resten ute vid arbetsstationer i arbetsrummen, på den tiden visade det sig att benen hann svullna och man fick statisk belastning på muskler (musarm) och rodnad i ansikte och röda ögon.
mycket av studien gick ut på hur man rörde sig vid arbetet.
och man kom fram till att det mesta berode på att man rörde sig för lite, och hammnade i en statisk arbetsställning.

Jag fick alltså lära mig att röra mig mera och oftare under arbetet vid en dator. jag har följt detta rådet, och det har visat sig vara räddningen mot alla krämpor som kan uppstå, av enformigt arbete. och när de höj och sänkbara bordet kom så blev jobbet roligare, eftersom man kunde ändra ställning flera gånger under en dag.

Än i dag lider jag med de sekreterare som satt och skrev på gammla halda och facit maskiner , eller telefax maskiner , otaliga är de som man sett
avluta sitt yrkesliv med krumma fingrar och stela handleder.
och ingen förståelse för hur ont de hade.

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem