Torsdag 25 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: TV, film och musik

Hur kopiera Vinyler till hårddisk?

Hur kopiera Vinyler till hårddisk?

Jag har en fråga som gäller överföring av vinylskivor till hårddisken för att sedan bränna på CD Hur Gör jag detta? och vad krävs för att utföra denna uppgift? Har testat att koppla Vinylspelaren till mick-ingången men det fungerade inte. Finns det någon som har en lösning på detta problem, om det nu är ett problem egentligen Ni isare kan väl tipsa mig!Och även tipsa om möjliga program för uppgiften och isåfall ge enlänk till möjliga downloads.
Antal svar på detta inlägg: 11
Sidor: 1 2 Nästa »

http://shop.idg.se/pdf/articleInfo.asp?item=14160
http://arkiv.idg.se/pdfdownload/free/?item=20513
Denna fråga har varit uppe i detta forum tidigare. Se http://www.internetstart.se/forum/las.asp?id=54680
Om du vill ha riktigt bra ljudkvalitée rekommderar jag fortfarande ljudkortet ESI U46DJ
Annons
Ja jag vet att den Varit det men det gällde ju kasettband inte vinyler.
Frågan om det är smartast att Spela in låtarna på Kasett först och därefter lägga på hårddisken, Är detta möjligt Och isåfall med vilket program kan jag utföra detta. Tror att jag testat en hel del men inget av dem har varit till satisfaktion för min del. Kan nero funka på detta också? Alltså utan att spela in på band först. (Jag har en betaversion av nero som medföljde min brännare. därför undrar jag om det går. Eller har Microsoft nåt bra program? (länk till detta program isåfall tack)
??
Är det ingen som vet hur man gör detta?
Gollum1 , du ställer ganska konstiga frågor!

det måste ju vara bättre att spela in från orginalet, och har du skivor så är de orginalet.
har du band men inga skivor så är de orginalet och spelar du in på band så får du sedan en kopia som är sämre än orginalet osv.

Jag hoppas du nu förstår gången, vad du än gör så spelar det ingen roll i ditt fall eftersom det är analogt ljud i båda fallen. och din inspelning på datorn behandlar dem lika.

det ände du måste tänka på är att från skivspelaren så har du en lägre nivå på spänningen ut än från en bandspelare, men tar du signalen igenom en förstärkare i båda fallen så har du ju lika nivå på alla inspelningar.

ponGots förslag är alltså inte så dum i alla fall.
men har du en vanlig stereoförstärkare med utgång så funkar det oxo
exakt..
och mina 2 länkar visar dig hur du ska göra i några enkla steg
Aha... Nu förstår jag hur jag ska göra, Det tog tid innan 10-kronan föll ner mot mig själv. De är ju hur enkelt som helst ju. Tack Wacko för länkarna de var sådana instruktioner jag var ute efter Dom länkarna sparar jag.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem