Hej alla!
När min dotter var ett år gammal, "hjälpte" hon mig
att göra en himla god julskinka!
Skinkan, som vägde fem kilo, skulle enligt alla beräkningar
behöva c:a 6 - 7 tim på sig i ugnen för att bli färdig.
Jag packade in skinkan i folie, stack in en termometer
och sedan in med den i ugnen, kollade klockan och gick iväg
för att titta på tv. Efter 1 1/2 tim. gick jag för att kolla till
skinkan och framför allt termometern (att den blå stapeln var hel)
och blev alldeles paff, skinkskrället var nästan klar, tempen var
uppe i 65´C!!!! Vad i hela helv....... jag och kollade på
spisknapparna...........ugnen stod på 300´C!!!
Min dotter hade varit framme och skruvat upp värmen utan att
jag hade märkt något.
Svålen blev lite bränd där hålet för termometern var men annars
var det den GODASTE skinkan jag någonsin ätit så nu är det
full fart på ugnen som gäller!
/Mimmi
När min dotter var ett år gammal, "hjälpte" hon mig
att göra en himla god julskinka!
Skinkan, som vägde fem kilo, skulle enligt alla beräkningar
behöva c:a 6 - 7 tim på sig i ugnen för att bli färdig.
Jag packade in skinkan i folie, stack in en termometer
och sedan in med den i ugnen, kollade klockan och gick iväg
för att titta på tv. Efter 1 1/2 tim. gick jag för att kolla till
skinkan och framför allt termometern (att den blå stapeln var hel)
och blev alldeles paff, skinkskrället var nästan klar, tempen var
uppe i 65´C!!!! Vad i hela helv....... jag och kollade på
spisknapparna...........ugnen stod på 300´C!!!
Min dotter hade varit framme och skruvat upp värmen utan att
jag hade märkt något.
Svålen blev lite bränd där hålet för termometern var men annars
var det den GODASTE skinkan jag någonsin ätit så nu är det
full fart på ugnen som gäller!
/Mimmi
Antal svar på detta inlägg: 0
inga svar än... |
Skriv ett svar
Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.
Logga in eller klicka här för att bli medlem