Söndag 24 november 2024 vecka 47
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Butiksbakat bröd

Butiksbakat bröd

He,he!!

Göcke skrämde upp mig igår. Han nämnde att " degen " kunde vara gammal.

Jag försökte få tag i ansvarig i min ICA-butik. Men han var inte anträffbar.
Han var på på ett möte och drogade ner sig. He,he!!

Jag har full förståelse!!

Är det någon som vet hur detta med butiksbakat fungerar. Är degen djupfryst eller hur går det till. Jag har undrat i många år!!!
Antal svar på detta inlägg: 8
Kan inte tänka mig något annat än att, bullen, wienerbrödet,m.m.

är djupfryst halvfabrikat till butiken sedan bakas det,

färdigt från djupfryst till nybakat!
pensionär!!

Du lever i drömmarnas värld!

Göcke han skojade om att degen var gammal. Men nu blir han paff. Han hade rätt. Eller visste han.???

Det tog mig en bra stund innan jag hittade rätt. Vi är" torsken " i alla lägen.

www.gt.se/nyheter/1.898767/det-finns-inga-genvagar-till-bra-brod -
Ja jag köper mitt bröd hos min lokale bagare och det bakas på morgonen. Han sätter degen på eftermiddagen och sedan blir mina surdegslimpor färdiga på morgonen.
Färskare kan man inte få den.
Har frallor hemma varje lördagsmorgon i brevlådan tack vara mina killar i hockeylaget som jag sponsrar..Nä köp inte butiksbröd när det finns bättre
Annons
Varför inte baka brödet själv??

Jag jobbar och har heltids arbete men det få tillfällen jag har så bakar jag så mycket som möjligt själv.

T.ex. inför förra julen, så gjorde jag cheescace, nötkakor och kola kakor samt köttbullar mm.m. själv. Kan det bli bättre???

Varför ska andra göra jobbet åt en?
Jag instämmer med Jojje och Bandit
Baka själv, eller köp från en lokal bagare.

all denna industrimat som vi får idag är helt osund.
redan tidigt 60tal insåg jag att det höll på att spåra ur
all produktion hänger bara på att man skall få större vinstmarginaler.

redan då så åkte jag till rökeriet med kött och gammalt bröd för återanvändning.
sen har man sett att detta bara ökar i omfång. men maskeras.

bäst föredatumet är rena hånet

vi köper fisk som fiskas mellan islan och norge, som rensas och fryses in, fraktas med båten till Kina och tinas upp så mycket att den kan styckas till
fiskpinnar, fryses ned igen paketeras och skeppas tillbaka till norden.
och får ett förbrukas föredatum när den går ut till butikerna.

jag har köpt hela köttstycken i en annan köpkedja än ICA som luktar dynga när man öppnar förpackningen, de hade åkt runt i frysbilar kors och tvärs genom europa, för att få bidragspengar. och hängt i fryshus i flera år innan
de nådde vår handlare.

vad händer med allt bröd som datumet går ut på, de får inte användas till
att föda upp grisar med. Nu är det en hel eftermarknad med plockare i affärerna som rensar hyllorna från gammalt bröd.
kommer det ut som ströbröd ??? på panerade fiskar och kyckling klubbor
som har paserat bäst föredatum , och hettas upp och blir panerade läckerheter.
Gode tid!!!
Att vi lever?
Mjölet som vi ska baka med,
hur många råttfamiljer har växt upp i säden,
innan det mals?
När mjölkars korna? Hur lång tid tar det innan alla procedurer,
är klara för att vi ska kunna köpa och dricka den?
Usch! va´ jobbigt!

Tur att man klarat sig så här länge.

synd bara att all negativ kritik får konsekvenser även för alla de som är ärliga,
i sitt hantverk.
Vi är nog också lurade, många gånger på det s.k. Ekologiska varorna!

Eller vad tror Ni ??

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem