Tisdag 23 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Dator och internet

Telejack bredband problem

Telejack bredband problem

Har bara ett telejack i huset. Följaktligen ska allt på där. Mitt nya bredband , som funkar är Glocalnet 8 Mb, samt telefon och nummerpresentatör. Datorn är på ovanvåningen med telekabeln dragen inne i väggen sedan tidigare ned till första, enda jacket på bottenplan. Telepluggen från datorn nere på bottenvåningen har ingen snabbkoppling utan är en sk fast plugg, dvs jag kan inte byta till den medskickade spiltterpluggen utan att öppna upp dem och koppla trådarna själv. Splitterpluggen har ju ett snabbfäste för telekabeln. Prövade att förlänga kabeln från ovan och sen sätta splitterpluggen i första jacket. Surfa går fint så länge där inte finns fler pluggar ovanpå splitterpluggen. Några förslag...
Antal svar på detta inlägg: 3
Jag blir osäker på hur du menar?
Första jacket är på bottenplanet skriver du. Är det sedan från detta jack då draget en kabel till övervåningen och datorn? I så fall borde det vara enklast att göra om jacket på övervåningen till första jack så borde problemet vara löst.
Ernfrid. Här kommer en kort instruktion.

Telefoni går på 2 trådar.

Dom 2 undre siften i ett gammal "rikstelefonuttag" är inkommande, och dom 2 övre är vidare kopplade.

Där du har ditt jack idag, ditt första jack. Skruva loss detta jack, ta loss dom 2 undre kablarna och tvinna ihop med 2 av trådarna som går till övervåningen, dessa monteras fast på dom 2 undre stiften på övervåningen. Sedan lägger du dom 2 andra kablarna på dom "övre" stiften, och sedan går du ner till undervåningen och kopplar in dessa på dom undre stiften på det uttaget, där ursprungskablarna satt! VIPS! Du har nu flyttat 1:a jacket till övervåningen!

Signalen kommer in i huset, och du har skrvat den vidare på en sladd till 2:a vån. Där vänder signalen i jacket och går tillbaka till 1:a vån. och in i det gamla jacket.

Detta förutsätter att du har en 4-tråds EXXK "telekabel" mellan våningsplanen, och inte en "ENNUB" 2 tråds abbonentkabel.

//x
En gammal tråd om koppling av telfon jack kanske kan ge lite oxå...
http://www.internetstart.se/forum/las.asp?id=20772

Där finns även en länk som beskriver telefonjacket och som Xenix beskriver hur du skall fästa kablarna.
http://www.internetstart.se/bildgalleri/pics/00898.jpg

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem