Lördag 23 november 2024 vecka 47
Forum
Kategori: Familj och hälsa

Tack till tobias Linderoth

Tack till tobias Linderoth

QUA AU VIN

4 portioner

3 skivor bacon
1 stor majskyckling
salt
peppar
3 vitlöksklyftor
5 dl rödvin
2 dl kycklingbuljong
2 msk tomatpure
1/2 tsk torkad timjan
8 små scharlottenlökar
200 g champinjoner
maizenamjöl för redning
3 salladslökar

strimmla bacon och stek tem i järngryta. Dela kycklingen o stek dem i fettet från baconen. salata o peppra. Skala o fin hacka vitlöksklyftorna. Blanda ner rödvin, buljong, tomatpure, vitlök o kryddor i grytan. Lägg på ett lock o låt puttra ca 45 min, Skala löken o ansa champinjonerna. Skär i bitar. Stek scharlottenlök o champinjonerna. Red med majzenamjöl. Garnera med stekta baconstrimmlorna, scharlottenlökarna och svampen. Skölj och skär salladslöken i skivor på tvären. Toppa grytan med salladslöken. Serveras med ris el pasta.

Vi bytte salladslöken med purjolök. Vi koka med vanlig gul lök i klyftor 45 min. kycklingen vanlig kronfågel bröstfile. Som svamp hade vi nyplockade kantareller och lite taggisar

Som dryck till maten hade vi VINA MURIEL, ett rioja vin

Underbar upplevelse
Antal svar på detta inlägg: 1
Min variant:

Ett paket nudlar. Koka upp några deciliter vatten, tillsätt nudlarna och låt sjuda i två minuter. Töm av vattnet i ett durkslag och tillsätt en klick smör samt nudelkryddorna.

Som dryck till maten hade jag ett glas mjölk

Sida:
1


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem