Fredag 29 mars 2024 vecka 13
Forum
Kategori: Dator och internet

Väntar på http o s v

Väntar på http o s v

Jag undrar om det är dags att byta ut min dator. Den är slö! Det har blivit alltmer irriterande att alltid vänta och vänta varje gång man ska "koppla upp mot" en webadress. Alltid kommer "Väntar på http://www. webadress" upp. Hemsidorna kommer upp i omgångar.
Har OP Windows XP (alltid uppdaterat). Kör diskfragmentering och -rensning regelbundet. TELIA breband 100 Mbit/s. Telia´s "Säker Surf".
Alla bilder och dokument har jag flyttat till extern hårddisk.
Sedan ett år hemflyttad till Sverige. Körde tidigare med det lokala telefonbolagets "kopparkabel" och ADSL med 1 Mbit/s. Allt gick blixtsnabbt.
Antal svar på detta inlägg: 13
Sidor: 1 2 Nästa »

Har provat med att ta bort webbhistorik, samt därefter diskrensning och sist defraggmentering???
Har kört enligt ditt förslag. Märker ingen skillnad. Det är inte så att många websidors "servrar" numer är "chokade" = har många besökare
Utvandraren

Leiake bruka säga att man ska omformatera sin dator så blir den som ny??

Men vilket göre. Jag vet inte om det funka. Kanske är det bättre att köpa ny,dom är ju ganska billiga nu.
Annons
Har funderat på "omformatering" men då försvinner väl också bankcertifiering etc. Allt går att ersätta. Ny certifiering krävs ju även med ny dator. Avvaktar fler tips. Det brådskar inte även om det är tröttsamt att vänta.
Hur mkt minne har du i burken? Kör du många program? Du har kanske mkt som autostartar som ligger å drar i bakgunden, som du inte behöver ha....
Prova att tömma mappen prefetch i windows. Det brukar jag göra emellanåt
via Ccleaner med töm prefetch markerat. Har en gammal P3:a som inte har sackat särskilt mycket jämfört med min P4:a laptop. Har också lärt mig att om fler än en HDD: lägg OS på en disk och allt annat på den (de) andra). Det har funkat för mig. Det är säkert många på forumet som har fler och kanske andra förslag. Jag vill äve lära mig mer.
Lycka till!
Utvandraren , jag sätter en slant på att du har för hårda regler i ditt säker surf från telia.

har du tömt alla caschar i din webläsare så är det oftast där det strular i webläsaren, om den är slö
Ska prova med att mildra kraven i SäkerSurf. Tömmer nästan dagligen all historik i webläsaren. Är det du menar med "caschar"? Cookies, besökta hemsidor. tillfälliga filer etc?
Ja det är de jag menar, och minska ned volymen på hårddisken som de sparar historiken i , och antal dagar den skall komma ihåg.
Om man nu köper ny dator eller omformatera den gamla , så behöver man väl inte göra nya registreringar på dom olika webbplatserna.

Ex. jag behöver väl inte ansöka som ny medlem Ex Is-sidan??

Det går väl bra med dom användarnamn och lösen som jag en gång angav.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem