Tisdag 23 april 2024 vecka 17
Forum
Kategori: Dator och internet

Virus eller spion

Virus eller spion

Har fått något skit i datorn. Det dyker upp reklamannonser titt som tätt om kortturneringar och liknande. Det verkar som min webbläsare är kapad och att min dator surfar på nätet själv. Jag antar att det är något spionprogram som tagit över. När webbläsaren öppnar sig av sig själv, så börjar namnet på det fönster som öppnar sig alltid med (CID). Någon som känner igen det och som eventuellt vet vad man ska göra för att bli av med det? Jag har provat med trojan remover, super antispyware och ad aware men det hjälper ej. Jag kör annars med Panda antivirus + Firewall. Det här viruset eller spionprogrammet slöar också ner datorn och gör att det krånglar mycket. Tacksam för tips och hjälp.
Antal svar på detta inlägg: 17
Sidor: 1 2 Nästa »

Har haft något liknande.

Jag gjorde så här! Stängde inte av datorn på vanligt sätt. Drog ur sladdarna, väntade en stund ,och satte i sladen igen. Startade om datorn. Allt var nomalt igen.
brickan, på den här sidan kan du garanterat få hjälp annars.

http://www.alltomxp.se/
Här en det gamla vanliga tricket, gratis från Microsoft
http://onecare.live.com/site/sv-se/default.htm
Hlälper inte det finns alltid HijackThis, men då måste man vara säker på vad som skall tas bort i registret. Är 100% säker på att din browser är kapad av en trojan
Annons
Vilket kommando var det man skulle skriva i "kör" för att komma in i registret nu igen? Tänkte kolla om något låg där Brickan
regedit
brickan!

Glöm regedit.

Prova http://bcheck.scanit.be/bcheck/
pröva denna

http://www.eset.eu/online-scanner

lycka till
Nej det verkar omöjligt att bli av med det här spionprogrammet eller vad det är. Registret är nog inte för mig att leka med. Det ger jag mig inte in i. Men jag var in någonstans i datorn förut och hittade ett spionprogram som jag fick bort. Jag kommer inte i håg vilket kommando jag skrev. tror det var något med services. Hm. Är det det ni kallar datorns själ? har jag sett här tror jag. får försöka med något annat annars.
brickan
Alla som skrivit har ju gett sina förslag till å bli av med eländet. Här har du mitt förslag.
http://www.malwarebytes.org/mbam.php. Tar en stund å köra det men det är det värt.
Tack för tipset jigsaw och ni andra. Nu har jag nog provat det mesta utan att lyckas. jag har kollat lite i registret också, men mina datorkunskaper är inte så bra, så det provar jag nog innan jag kör en nyinstallation.

Sida:


Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva ett svar.

 Logga in eller klicka här för att bli medlem